Η μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν ζωντανό, η συμπλοκή, το τηλεφώνημα της μητέρας του 19χρονου

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας είναι αποφασισμένοι να  να βρουν και να οδηγήσουν σε Εισαγγελέα και Ανακριτή τους δράστες της φονικής επίθεσης σε βάρος παρέας πέντε νεαρών τη νύχτα του Σαββάτου.

Η παρέα κινούνταν επί της οδού Ματζαγριωτάκη όταν στην συμβολή με την οδό Γρυπάρη πέρασαν από δίπλα τους δύο νεαροί αλλοδαποί.

Ο ένας χτύπησε προκλητικά με το σώμα του τον ώμο του μικρότερου αγοριού από την παρέα, ο 19χρονοςέσπευσε να τον προστατεύσει, ακολούθησε συμπλοκή και πριν προλάβει να αντιδράσει, ο 20χρονος αλλοδαπός τράβηξε μαχαίρι και μαχαίρωσε εννέα φορές τον νεαρό Έλληνα.

Η μια από τις εννέα μαχαιριές βρήκε τον 19χρονο λίγα εκατοστά κάτω από την καρδιά. Οι δύο αλλοδαποί διέφυγαν από το σημείο, αφήνοντας πίσω τους αιμόφυρτο τον 19χρονο.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκρατείου αλλά έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο σύμφωνα με το kallitheaonline.gr.

Το ένστικτο της μάνας

Την Παρασκευή το απόγευμα η μητέρα επιχείρησε να πείσει τον 19χρονο να μην βγει το βράδυ καθώς όπως του είπε, θα ήταν προτιμότερο να μείνει σπίτι να ξεκουρασθεί αφού είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να μεταβεί στο σχολείο του για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκείνος επιχείρησε να την καθησυχάσει λέγοντας ότι θα βγει μια βόλτα με την παρέα του χωρίς να αργήσει.

«Δεν θα αργήσω, μην ανησυχείς»

Η μητέρα του Αλέξη έμαθε με τον πλέον τραγικό τρόπο για το περιστατικό. Ο Αλέξης δεν αργούσε ποτέ και επέστρεφε πάντα την ώρα που έλεγε. Την Παρασκευή είχε δηλώσει στην μητέρα του ότι θα επέστρεφε στις 12 το βράδυ. Η μητέρα του πράγματι ανησύχησε αλλά άφησε να περάσει μισή ώρα πριν του τηλεφωνήσει για να δει που βρίσκεται.

Στο μεταξύ είχε συμβεί το περιστατικό, είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ, ο Αλέξης ήταν αιμόφυρτος και στο σημείο είχαν μεταβεί ήδη οι γονείς ενός παιδιού από την παρέα. Όταν περίπου στις 12μισυ τηλεφώνησε η μητέρα του στο κινητό του τηλέφωνο, απάντησε η μητέρα του άλλου παιδιού από την παρέα ανακοινώνοντας της τι είχε συμβεί.

Τη νύχτα του Σαββάτου, όταν οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ έβαλαν τον 19χρονο στο ασθενοφόρο, είχε ακόμα τις αισθήσεις του, αλλά λιποθύμησε λίγο αργότερα εξαιτίας της αιμορραγίας. Μαζί του λιποθύμησε από το σοκ και η μητέρα του η οποία βρέθηκε στο σημείο.

Οι ιατροί δεν τον άφησαν στιγμή

Στο «Γεννηματάς» οι ιατροί έπεσαν επάνω του προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή και ήταν εκείνοι οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο.

Εκεί μπήκε στο χειρουργείο για μια σωτήρια επέμβαση στην περιοχή της καρδιάς όπου έφερε και το πιο επικίνδυνο από τα τραύματα του. Τώρα, ακριβώς επειδή βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στην εντατική του νοσοκομείου, δεν είναι δυνατόν να τον δουν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές του.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο δράστης δεν επιχείρησε απλά να απωθήσει τον 19χρονο, αλλά τον καταδίωξε μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο όπου συνέχισε να τον καρφώνει με το μαχαίρι.

πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *