Μέχρι τέλος της εβδομάδας πληρώνονται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο, τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, οι δίμηνες παρατάσεις του ΟΑΕΔ ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων.

Αναλυτικότερα:

– Μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθεί από το κράτος η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που τον Δεκέμβριο μπήκαν σε αναστολή ενώ θα καταβληθούν τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Επίσης θα πληρωθούν και οι εργαζόμενοι του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους οποίους θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να πληρωθούν τον Δεκέμβριο μέσα στο επόμενο διάστημα. Στις πληρωμές του Ιανουαρίου εντάσσεται και η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους έχουν υποβάλλει μονομερή υπεύθυνη δήλωση και αφορά κυρίως καλλιτέχνες και επαγγελματίες της Τέχνης και του πολιτισμού. Σε ότι αφορά το δώρο το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

– Την Παρασκευή θα γίνουν πληρωμές για τις δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Νοεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου. Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

* Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

* Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399, 25 ευρώ μηνιαίως).

* Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

– Την καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι 15 Ιανουαρίου 2021 και την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για 2.978 δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν περιλαμβάνει η πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ που θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Έτσι ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει την Παρασκευή το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, το Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”, το Επίδομα Ομογενών, “Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019” το επίδομα παιδιού Α21 και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020.
Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών θα καταβληθεί σε 2.978 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν το διάστημα 1η Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

– Ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Ειδικότερα σήμερα το απόγευμα πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Επίσης στις 27 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) και στις 28 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ..dikaiologitika.gr Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *