Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των “Μώβ Κάδων”, επιτρέποντας στους δημότες να ανακυκλώνουν τα ενδύματα και τα υποδήματα που δεν χρειάζονται. Οι ειδικοί “Μώβ Κάδοι” ανακύκλωσης της RECYCOM αποτελούν ευρωπαϊκή πατέντα και σχεδιάστηκαν με ασφαλή τρόπο για να αποτρέπουν την κλοπή του περιεχομένου.

Οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους “Μώβ Κάδους” ακολουθώντας απλά βήματα:

  1. Τοποθετούν τα ρούχα, τα παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα.
  2. Βεβαιώνονται ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετούν την τσάντα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
  3. Σπρώχνουν το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιώνονται ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Απόστολο Πέρλη, οι πρώτοι 10 “κάδοι” έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορες περιοχές της πόλης και των γειτονικών κοινοτήτων, για να γίνουν προσβάσιμοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

 

Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, επισημαίνοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας, δήλωσε ότι η δημοτική, αρχή εστιάζει στη διεύρυνση των προγραμμάτων ανακύκλωσης και στην προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο πράσινου και καθαρού δήμου.

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και με την Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού εστιάσαμε στη διεύρυνση των δράσεων του Δήμου μας, όσον αφορά την ανακύκλωση. Αλλάζουμε σταδιακά τις συνήθειές μας ως κοινωνία, προστατεύουμε το περιβάλλον και λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στον Δήμο μας με τελικό μας σκοπό έναν σύγχρονο, πράσινο και καθαρό Δήμο».

Τί ρίχνουμε στους “Μώβ κάδους” ανακύκλωσης;

Τί ΔΕΝ ρίχνουμε στους “Μώβ κάδους” ανακύκλωσης;

 

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου—>https://www.aktiovonitsa.gov.gr

Από xiromeropress