Το σενάριο που κερδίζει έδαφος για τον περιορισμό της κινητικότητας των πολιτών ενόψει των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι να μπουν περισσότεροι περιορισμοί στον κωδικό 6 του sms στο 13033.

Να μην επιτρέπεται δηλαδή η αλλαγή περιοχής για άθληση. Άλλωστε η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις και οι πολίτες τον αξιοποιούν για να αλλάζουν περιοχές και να πηγαίνουν σε παραλίες, πάρκα κλπ που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους.

Βέβαια το λάθος μήνυμα εδώ το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη βόλτα του στην… Πάρνηθα! Τώρα όμως δεν υπάρχουν περιθώρια αφού οι ειδικοί εισηγούνται ακόμα και καθολικό lockdown. H εφαρμογή του μέτρου θα είναι άμεση!

Το σαββατοκύριακο όπου ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος εντείνονται οι φόβοι για νέους συνωστισμούς σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αφού ο κόσμος θα βγει έξω.

Όμως εάν «απαγορευτεί» και η βόλτα τότε τι άλλα θα μείνει στους πολίτες; Άλλο ένα δύσκολο ερώτημα για την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική πάντως και την απαγόρευση κυκλοφορίας, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να περιορισθούν οι ώρες από τις 18:00 έως τις 5:00 το πρωί αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, η μετακίνηση εκτός δήμου δεν επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση: «Μετάβασης για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη». aftodioikisi.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *