Νέα μέτρα εφαρμόζονται από την Δευτέρα 21/9 μετά την έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. Όλες οι αλλαγές για τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σινεμά, γάμους – βαφτίσεις και συναθροίσεις.

Με τα νέα μέτρα στην Αττική, αυτό την Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σινεμά, λιγότεροι σε γάμους και βαφτίσεις , αλλά λιγότεροι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αφού όπου είναι εφικτό προβλέπεται υποχρεωτικά τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων. Τα νέα μέτρα στην Αττική έχουν στόχο να μην πάμε σε οριζόντιο lockdown, όπως προ ολίγων μηνών.

Από την Δευτέρα, 21/9 ξεκινά ένα από τα πλέον κρίσιμα 10ήμερα από τότε που ο κορονοϊός μπήκε στην ζωή μας και μετά την καραντίνα που εφαρμόστηκε πριν από λίγους μήνες. Η Αττική είναι στο «κόκκινο» και για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για το λεκανοπέδιο.

Μπορεί τα νέα μέτρα να θυμίζουν εποχές τις καραντίνας, αλλά όλα δείχνουν πως αποτελούν ένα από τα τελευταία βήματα πριν παρθούν αποφάσεις για οριζόντιο lockdown στην Αττική εφόσον τα κρούσματα δεν μειωθούν. Κι αυτό γιατί ήδη οι επιδημιολόγοι κρούουν κώδωνα κινδύνου για να μην γίνει η Αθήνα… Μπέργκαμο.

Τα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, με μεγάλο στόχο να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στο Λεκανοπέδιο.

Όπως δήλωσε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σχεδόν διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα στην Αττική τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το κέντρο της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, ενώ ισχυρή είναι και η διασπορά στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής. Επισήμανε επίσης ότι αυξητική είναι η τάση και των διασωληνωμένων ασθενών καθώς διπλασιάστηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική, είναι τα εξής:

Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
Αναστέλλονται οι προβολές ταινιών σε σινεμά
20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες
Αποφασίζεται η διανομή θετικών κρουσμάτων (π.χ. μετανάστες) η διαμονή σε ξενοδοχεία
Τηλεργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα υποχρεωτικά στο 40% όπου υπάρχει δυνατότητα
Μετακινήσεις για το δημόσιο τομέα σε τρεις βάρδιες (07:00, 08:00, 09:00)
Εκτεταμένοι έλεγχοι σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων (π.χ, σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία).
.dikaiologitika.gr

Από xiromeropress