ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

ERT
Νίκησε το Brexit με 51,9%
Οι Βρετανοί αποφάσισαν Brexit. Μουδιασμένη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις. Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια η Βρετανία αποφασίζει να εγκαταλείψει την ΕΕ.
Ιστορική ημέρα για την Βρετανία και την Ευρώπη η 23η Ιουνίου 2016. Οι Βρετανοί σε ποσοστό 51,9 % ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, μια απόφαση που αφήνει τη χωρα διχασμένη και προκαλεί τριγμούς στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 51,9% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ του Brexit ενώ το 48,1% υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.. Το ποσοστό συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 70%.
Προηγήθηκε ολονύχτιο θρίλερ και μάχη “στήθος με στήθος” μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο νωρίς το πρωί. Η διαφορά του Brexit απο το Bremain ξεπερνά τις ένα εκατομμύριο ψήφους.
Απο ώρα σε ώρα αναμένεται δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον του οποίου την παραίτηση ζήτησε ο Νάιζτελ Φάρατζ. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip δήλωσε ότι «αρχίζει να ονειρεύεται ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο».«Πλέον , τολμώ να ονειρευθώ ότι ο ήλιος θα ανατείλει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φάρατζ.«Το καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών». Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας», δήλωσε ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους υποστηρικτών του Brexit.
news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *