Γράφει ο κ. Νίκος Θ. Νταής.
σ. Συμβολαιογράφος.
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
Τον Αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας
κ. ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Με το παρόν σας απαριθμώ συνοπτικά τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα Αιτωλ/νίας, τα οποία αναλυτικά παρουσιάζω και στα συνημμένα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο δημοσιεύματα μου:
1. Το Κ.Υ. Μύτικα το ίδρυσαν οι Σουηδοί το έτος 1958, όταν συνέβησαν οι σεισμοί στην Επτάνησο και επλήγησαν και τα έναντι και πλησίον του Μύτικα Νησιά της Κάλαμος και Καστός, καθώς και η περιοχή του Μύτικα. Διέθετε βιοϊατρικό εξοπλισμό, δέκα κλίνες για νοσηλεία και γίνονταν περίπου 14 τοκετοί το μήνα. Ήταν μια μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα.
2. Έλλειψη προσωπικού: Προβλέπονται 24 νομοθετημένες θέσεις. Σήμερα υπηρετούν δύο γιατροί παθολόγοι μαζί με τον επίσης γιατρό παθολόγο Διευθυντή του Κ.Υ. Καμία άλλη ειδικότητα. Επίσης δύο Νοσηλεύτριες. Κανένας οδηγός ασθενοφόρου εκ των προβλεπομένων οκτώ θέσεων. Το ασθενοφόρο αυτοκίνητο και ένα ημιφορτηγό αυτοκίνητο ΔΩΡΕΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ, (όχι της Πολιτείας), ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχουν ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ στο Κ.Υ. ΑΣΤΑΚΟΥ! Για λόγους ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ μπορεί να ανακληθούν οι Δωρεές. Οι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ του κόσμου δεν εισακούονται από τους αρμόδιους!
3. Η 6η Υ.ΠΕ συνέχεια και κατ’ εξακολούθηση ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ το Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ παρά το γεγονός ότι η απομονωμένη περιοχή μας με 5 Τ.Κ. και 2 προβληματικά νησιά που τα ΧΩΡΙΖΕΙ από εμάς ΘΑΛΑΣΣΑ με 3 Τ.Κ., βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από τα Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου, Λευκάδας και Πρέβεζας από το ΚΥ Αστακού, η 6η Υ.ΠΕ συνεχώς μας υποβαθμίζει! Η θέση μας δεν επιβάλλει να έχουμε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ; Όλο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ! «Αιδώς Αργείοι»! Οι Σουηδοί συγκινήθηκαν περισσότερο από τους ιθύνοντες Έλληνες!
4. Οι εργασίες στο Νέο Κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα έχουν σταματήσει παντελώς! Τι έχετε να μας πείτε, για την κατάσταση αυτή;
Κύριε Υπουργέ.
Η αγωνία, η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου της περιοχής έχει υπερβεί κάθε όριο υπομονής… Έχει και ο κόσμος της περιοχής μας δικαιώματα στην ΥΓΕΙΑ κύριε Υπουργέ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΑΤΕ!
Το Κ.Υ. Μύτικα πρέπει να γίνει ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!
Τα χωριά και τα νησιά μας το ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!
Κλείνω με τον 8ο στίχο του έμμετρου συνυποβαλλομένου Υπομνήματός μου προς το πρόσωπο σας:
Σου στέλνω χαιρετίσματα
και τα δημοσιεύματά μου
για του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ
τα άλυτα προβλήματα
και εύχομαι να επιλυθούν
με γρήγορα τα βήματα
και όχι παραπατήματα
προφάσεις και διλλήματα
λαγούς και περιστέρια
με τέτοια μας εχόρτασε
η 6η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
Μύτικας Αιτωλ/νίας Αύγουστος 2017
Νικόλαος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
http://mytikaspress.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *