Τουλάχιστον αμφιλεγόμενη αποδεικνύεται η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αλλάξει το status quo στον ΟΠΕΚΕΠΕ με έμφαση τη μεταφορά στο gov, μια επιλογή που πήγε στην… κυριολεξία περίπατο την σειρά που είχε μπει στον αρμόδιο οργανισμό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το 2015 έως το 2019.

Στην διάρκεια της τετραετίας είδαμε απανωτές αλλαγές προέδρων, στελέχη να αποχωρούν, νέα πρόσωπα να εισέρχονται, αλλά το αποτέλεσμα, με εξαίρεση τις ημέρες Βορίδη στο ΥπΑΑΤ είναι το ίδιο: Οι 650.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, δικαιούχοι ενισχύσεων να διαμαρτύρονται για την τραγελαφική κατάσταση στο μέτωπο των πληρωμών, που γίνονται μέσω gov.gr.

Μέσα σε όλα αυτά φτάσαμε στο Μάιο, με τις υποσχέσεις Γεωργαντά για άνοιγμα των δηλώσεων στα τέλη Μάρτη, να αποδεικνύονται το λιγότερο άσφαιρες και σήμερα να υπάρχει εκτός όλων των άλλων και πίεση χρόνου. Πίεση χρόνου σε μια μάλιστα εποχή που πρέπει να προσαρμοστούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ στα νέα δεδομένα της ΚΑΠ. Και το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι τι ακριβώς θα ισχύσει με τα οικολογικά σχήματα και τι πρέπει να δηλώσουν οι αγρότες. Κανείς δεν ξέρει και πολύ περισσότερο το ΥπΑΑΤ.

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι το επόμενο διάστημα έχουμε εκλογές (ίσως και δυο φορές) κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Μέσα σε όλα αυτά, τα ΚΥΔ, αντί να υποδέχονται δηλώσεις, είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν μισθούς στους εργαζομένους στο ΟΣΔΕ, ενώ το ΟΣΔΕ δεν έχει ανοίξει, ενώ συνήθως όταν το ΟΣΔΕ δεν είναι ανοιχτό οι υπάλληλοι αυτοί είτε κανονίζουν και παίρνουν τις άδειές τους, είτε απασχολούνται σε άλλο αντικείμενο.

Αν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρξει και δικαστική (νέα) εμπλοκή σε σχέση με το διαγωνισμό, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο και αρχίζουν και δικαιώνονται όσοι υποψιάζονταν ότι η αποψίλωση του οργανισμού ίσως εξυπηρετεί κάποιο… λόγο…

Newsroom Agronewsbomb

Από xiromeropress