Νεκρός απο πυρά αστυνομικών έπεσε ο 35χρονος Ελληνας, τον οποίο καταδίωκαν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας της Αλβανίας.
Ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο, στο Βουλιαράτι της Αλβανίας, των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, την κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έβαλλε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA), ενώ φωτογραφίες δείχνουν ένα περιπολικό να είναι “γαζωμένο” από καλάσνικοφ.
Ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr, βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε απο αστυνομικούς.
Οι πληροφορίες των αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέλη των RENEA του ζήτησαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί, όμως εκείνος αντ΄ αυτού άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν, με σφαίρες που τον βρήκαν στο κεφάλι και στο στήθος.
Τα αλβανικά ΜΜΕ τον ονομάζουν ως Κωσνταντίνο Κατσιφά ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής σήκωνε μία μεγάλη ελληνική σημαία στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο.

Μάλιστα τα τοπικά μέσα δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε. «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη….. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *