Νέος «ξεσηκωμός» στη γείτονα χώρα από Τούρκους μουσουλμάνους, οι οποίοι εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους με τους εορτασμούς των Χριστουγέννων.

Αυτές τις ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικές εικόνες, ενώ εμφανίστηκε και φωτογραφία με πανό αναρτημένο στην Κωνσταντινούπολη όπου, πέρα από το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, απεικονίζεται και ένας Μουσουλμάνος να… γρονθοκοπεί τον Άγιο Βασίλη, ενώ πάνω του είναι γραμμένο το σύνθημα: «Είμαστε Μουσουλμάνοι. Όχι στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς»!

Παλαιότερα, εξάλλου, στην επαρχία της Σμύρνης είχαν σκορπιστεί φυλλάδια με τα εξής συνθήματα:

«Οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί δεν κάνουν φίλους, είναι φίλοι μόνο ο ένας με τον άλλο, αν τους κάνετε φίλους είσαστε οι ίδιοι με αυτούς. Ο σεβασμός των παραδόσεων των απίστων που μεταχειρίζονται κάθε είδους σκληρότητα στους μουσουλμάνους στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ανατολικό Τουρκεστάν, την Παλαιστίνη, τη Μυανμάρ και σε διάφορα μέρη του κόσμου δεν είναι αντάξιος οποιουδήποτε μουσουλμάνου και βλάπτει την πίστη τους».

«Δεν είμαστε οι άνθρωποι του Άγιου Βασίλη που φέρνει δώρα από την καμινάδα, αλλά του Μωάμεθ που έφερε προσευχή από τους εφτά ουρανούς».

πηγη

Από xiromeropress