Ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Μεδεωνος Ακτίου Βόνιτσας  Νικόλαος Βαρβάτος απάντησε στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τρύφου,  για τις τελευταίες αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με την υποτιθέμενη παράλειψη καθαριότητας των δημοτικών δρόμων και ακινήτων εκ μέρους των αρμοδίων της νέας δημοτικής αρχής,

κ. Πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Τρύφου, 

Κατόπιν των τελευταίων σας αναρτήσεων αναφορικά με την υποτιθέμενη παράλειψη καθαριότητας των δημοτικών δρόμων και ακινήτων εκ μέρους των αρμοδίων της νέας δημοτικής αρχής,παραθέτουμε τα εύλογα ερωτήματα μας:

Αναφέρεστε σε μπάζα και σκουπίδια και σε κλειστούς αγροτικούς δρόμους παραθέτοντας φωτογραφίες από ένα ακαθάριστο οικόπεδο χωρίς καμία περαιτέρω πληροφορία. Συγκεκριμένα, δεν παραθέτετε την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα εν λόγω μπάζα και σκουπίδια αλλά ούτε και από πότε υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο, καθότι δεν νοείται να υπάρχουν εκεί μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου οχταμήνου. 

Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση εκ μέρους σας προς σε κανέναν αρμόδιο για την καθαριότητα αντιδήμαρχο ενώ καμία εντολή κίνησης μηχανήματος δεν δόθηκε από εσάς σε μηχάνημα του Δήμου η οποία δεν εγκρίθηκε. Περαιτέρω, είναι εμφανές από τις φωτογραφίες τις οποίες παραθέτετε ότι τα σκουπίδια αυτά είναι πεπαλαιωμένα και υπάρχουν στην τοποθεσία αυτή καιρό τώρα, ήτοι υπήρχαν και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας σας ως Πρόεδρος της κοινότητας Τρύφου. 

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τα εξής: 

Πρώτον, μήπως η εν λόγω τοποθεσία αφορά ιδιωτική ιδιοκτησία και εσκεμμένα αναφέρεται ως δημοτική έκταση και αποκρύπτεται η ακριβής τοποθεσία της, και δεύτερον, από ποιόν υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφερειας δόθηκε η εντολή κίνησης των εν λόγω μηχανημάτων όταν κανένας αντιδήμαρχος της παρούσας δημοτικής αρχής δεν γνωρίζει τίποτα επ’ αυτού ούτε έχει ζητήσει συνδρομή για τέτοιο θέμα .

Μάλιστα, προς αποφυγή οποιασδήποτε παραπληροφόρησης, ο καθαρισμός ιδιωτικών Οικοπέδων είναι πρωτίστως υποχρέωση των ιδιοκτήτων και στην συνεχεια  υποχρέωση του δήμου με την ανάλογη βεβαίωση του χρηματικού ποσού  στο Αφμ του εκάστοτε ιδιοκτήτη .

Προσωπικές εξυπηρετήσεις ( ρουσφέτια ) ψηφοφόρων σας δε έχει καμία υποχρέωση καμία δημοτική αρχή να κάνει .

Τώρα έαν θέλετε να παρασύρετε σε προσωπικές εξυπηρετήσεις φίλους σας απο την Περιφερεια είναι δικαίωμα σας …..Ο κόσμος κρίνει … 

Ο Αντιδημαρχος ΔΕ Μεδεωνος 

Νικολαος Βαρβατος

Από xiromeropress