Στα όρια των αντοχών τους οι ιατροί. Οι ελλείψεις στο αναισθησιολογικό οδηγούν σε μείωση της ροής των χειρουργείων. 

Ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι από μόνο του «ασθενής» το γνωρίζουν όλοι καλά τα τελευταία χρόνια.

Την ευκαιρία να το μάθει έχει προφανώς και ο νέος και προσωρινός (; ) διοικητής Μιχάλης Σερασκέρης ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του καλείται να βρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα και να αγωνισθεί για την κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Με την ΥΠΕ να αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μάλλον το έργο του είναι δύσκολο.

Με το «καλωσόρισες» λοιπόν ο κ. Σερασκέρης δεν δέχτηκε μόνο ευχές αλλά έλαβε ήδη και τα…ραβασάκια από γιατρούς και προϊσταμένους που εκπέμπoυν SOS για την κατάσταση που προκαλεί σοβαρούς κινδύνους και πίεση στο προσωπικό.

Ότι οι ιατροί είναι στο όριο τους και «υπερβάλουν εαυτόν» για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκαλεί η πανδημία το ξέρει καλά και η τοπική κοινωνία. Θα το κατανόησε και ο διοικητής λαμβάνοντας το δραματικό SOS των παθολόγων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, οι ιατροί της παθολογικής απηύθυναν εγγράφως προειδοποίηση για επισφαλή εφημέρευση της κλινικής, αλλά και της covid-19 κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Επισημαίνουν πως η πληρότητα της παθολογικής και της covid-19 παθολογικής κλινικής υπερβαίνει σε καθημερινή βάση το 100%. Επίσης, η προσέλευση στο ΤΕΠ, στα πλαίσια της πανδημίας και της λοιπής νοσηρότητας είναι υπερβολικά αυξημένη. Υπογραμμίζουν πως από την αρχή του 4ου κύματος δεν έχει γίνει καμία κίνηση ενίσχυσης των παθολόγων.

Ιδιαίτερα σοβαρός ωστόσο είναι και ο κίνδυνος για μείωση στη ροή των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στο αναισθησιολογικό τμήμα. Και αυτά τα μαντάτα εκφράστηκαν εγγράφως προς τον νέο διοικητή.

Γίνεται λοιπόν λόγος για δυσλειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού που τις επόμενες ημέρες περιορίζει τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργείων. Η ενημέρωση που είχαν προσφάτως και αρμοδίως τα στελέχη του αναισθησιολογικού ήταν πως δεν προβλέπεται καμία ενίσχυση του τμήματος, ούτε καν με έναν νοσηλευτή. Ζητούν λοιπόν και αυτοί άμεσες ενέργειές γιατί προκαλείται μεγάλο πρόβλημα.

Κυβερνήσεις, ΥΠΕάρχες και διοικητές έρχονται και παρέρχονται αλλά τα προβλήματα στο Νοσοκομείο παραμένουν. Οι γιατροί και όλο το προσωπικό απαιτούν ενίσχυση και αυτή είναι και η απαίτηση της κοινωνίας.

Στην τουρκοκρατία το «σερασκέρης» ήταν τίτλος στρατιωτικού διοικητή ή αξιωματούχου. Το έφερε λοιπόν το 2022 ένας Σερασκέρης να αναλάβει το Νοσοκομείο Αγρινίου και στην ορκωμοσία του το έδειχνε στον χάρτη. Θα κριθεί ωστόσο και αυτός επί το έργον…

www.agrinionews.gr

Από xiromeropress