Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε κάνει δυο γάμους. Ο πρώτος διήρκεσε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ήταν μια εμπειρία για την οποία ο ίδιος δεν ήθελε να μιλάει ποτέ.

Ο δεύτερος γάμος του ήταν με της αυστριακής καταγωγής Χίλντεγκαρντ Βίτσερ το 1963. 

Κάποιοι τον αποκαλούσαν ο «Έλληνας Φρεντ Αστέρ», ενώ πολλοί θεωρούσαν ότι αν είχε γεννηθεί σε άλλη χώρα θα είχε γίνει ένας μεγάλος σταρ, αν και δεν είχε καμία σχέση με τους ζεν πρεμιέ που μεσουρανούσαν στην εποχή του.

Η Ελενα Μακρή Λυμπερη δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram ένα σπάνιο κλικ από την ημέρα του δεύτερου γάμου του.

 

 

Στην λεζάντα έγραψε: Ο Ντίνος Ηλιόπουλος την ημέρα του γάμου του με την δεύτερη σύζυγο του, την αυστριακής καταγωγής Χίλντεγκαρντ Βίτσερ το 1963. Δίπλα στο ζευγάρι η αριστοκρατική μητέρα του ηθοποιού Αθηνά Ηλιοπούλου, η μεγάλη του αδυναμία στην οποία έμοιαζε ιδιαίτερα φυσιογνωμικά.

Όταν ο Ντίνος Ηλιόπουλος είχε αρρωστήσει με τύφο σε ηλικία 10 ετών και είχε μείνει κλινήρης και χωρίς τις αισθήσεις του επί σειρά μηνών η μητέρα του δεν έλειψε λεπτό από το προσκεφάλι του. Αλλά και στα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών του δεν απουσίασε ποτέ από πρεμιέρα του.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Χίλντεγκαρντ Βίτσερ απέκτησαν δύο κόρες την Εβίτα το 1964, και την Χίλντα το 1972. Έζησαν ευτυχισμένοι ως το τέλος της ζωής του ηθοποιού που έλεγε πως η σύζυγος του ήταν για εκείνον η γυναίκα που έλαμπε πάντοτε πάνω απ’ το κεφάλι του.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος με την χαρακτηριστική, σπάνια, έμφυτη ευγένεια έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2001. Είχε ζητήσει στο μνήμα του να υπάρχει μια πλάκα, που αναγράφει: «Με συγχωρείτε κυρίες μου, που δεν μπορώ να σηκωθώ».eirinika.gr/

Από xiromeropress