Μια ειδική κατηγορία ανεξιχνίαστων μυστηρίων είναι και οι εξαφανίσεις ανθρώπων, διασήμων ή μη, που χάθηκαν και κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγιναν.

Άνθρωποι που θαρρεί κανείς πως άνοιξε (στην κυριολεξία) η Γη και τους κατάπιε και ποτέ κανείς δεν άμαθε τι απέγιναν τελικά, με την τύχη τους να παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο!

Αυτές είναι μερικές από τις πιο παράξενες ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις.

Χένρι Χάντσον – εξερευνητής (1611)

Ο Χάντσον ήταν δεινός εξερευνητής, αλλά και ιδιαίτερα σκληρός με το πλήρωμά του. Όταν το πλοίο του παγιδεύθηκε στους πάγους, αντί να βοηθήσει το πλήρωμα να επιστρέψει, επέμενε να περιμένουν έως ότου έλιωναν οι πάγοι, για να συνεχίσουν την εξερεύνηση. Τα μέλη του πληρώματος δεν άντεξαν για πολύ και οργάνωσαν ανταρσία. Τελικά, έβαλαν τον Χάντσον, το γιο του και τα «τσιράκια» τους σε μία βάρκα και τους άφησαν να πλέουν στη θάλασσα. Οι λεπτομέρειες αυτής της ανταρσίας δεν έγιναν γνωστές, αλλά ο Χάντσον δεν βρέθηκε ποτέ νεκρός ή ζωντανός.

Αμέλια Έρχαρτ – αεροπόρος (1937)

Η ατρόμητη Έρχαρτ ήταν πολύ δυναμική ακόμη και για τη σημερινή εποχή. Πόσω μάλλον της δεκαετία του ’30! Το 1937 η Έρχαρτ αποφάσισε να κάνει τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο. Στις 2 Ιουλίου και ενώ πετούσαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, η Έρχαρτ και ο συγκυβερνήτης της χάθηκαν για πάντα. Η εξαφάνιση του αεροσκάφους προκάλεσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης που είχε γίνει μέχρι τότε, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος από το αεροπλάνο ή τους δύο επιβαίνοντες.

Χάρολντ Χολτ – πρωθυπουργός της Αυστραλίας (1967)

Δεν είναι πολύ συνηθισμένο να εξαφανίζεται ένας πρωθυπουργός. Οι ηγέτες χωρών είθισται να συνοδεύονται σχεδόν πάντα από προσωπικό ασφαλείας. Ωστόσο, ο Χάρολντ Χολτ ήταν άνθρωπος που δεν ήθελε πολλούς ανθρώπους γύρω του, ιδίως όταν απολάμβανε το μπάνιο του στη θάλασσα. Στις 17 Δεκεμβρίου του 1967, ωστόσο, ο Χολτ εξαφανίστηκε καθώς κολυμπούσε σε παραλία της Βικτόρια. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ και το 2005 οι ιατροδικαστές έκλεισαν την υπόθεση κηρύσσοντας τον Χολτ νεκρό από πνιγμό.

Τζίμι Χόφα – επικεφαλής εργατικού συνδικάτου (1975)

Μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με ένα πολύ αμφιλεγόμενο και μυστηριώδες τέλος. Ο Χόφα ήταν επικεφαλής εργατικού συνδικάτου στις ΗΠΑ, με διασυνδέσεις με τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα. Εξαφανίστηκε από ένα πάρκινγκ, το 1975 και πολλοί απέδωσαν το γεγονός στη μαφία. Το 1982 κηρύχθηκε νομικά νεκρός, όμως δεν έγινε ποτέ γνωστό τι πραγματικά απέγινε και πού μπορεί να βρίσκεται το πτώμα του.

Ντ. Μπ. Κούπερ – αεροπειρατής (1971)

Μία από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες εξαφάνισης! Ο Κούπερ ήταν επιβάτης μίας πτήσης με προορισμό το Σιάτλ. Κάποια στιγμή πλησίασε μια αεροσυνοδό και της είπε ότι έχει μαζί του εκρηκτικά. Ζήτησε να προσγειωθεί το αεροσκάφος στο Σιάτλ, να αποβιβαστούν οι επιβάτες, να του δοθεί το ποσό των 200.000 και να αναχωρήσει και πάλι, με το ίδιο –άδειο- αεροπλάνο για την Πόλη του Μεξικού. Στη διάρκεια της δεύτερης πτήσης, ο Κούπερ, φόρεσε ένα αλεξίπτωτο, πήρε τη βαλίτσα με τα χρήματα, άνοιξε μία έξοδο κινδύνου και πήδηξε στο κενό, πάνω από την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Δεν τον ξαναείδε ποτέ κανείς, ούτε βρέθηκε ποτέ κάποιο ίχνος του..pronews.gr/

Από xiromeropress