Μπορεί ο Γάλλος αστρονόμος Νοστράδαμος να πέθανε πριν από 456 χρόνια, ωστόσο οι 6.833 αινιγματικές προβλέψεις του, αποτελούν αντικείμενο συζήτησης ακόμα και σήμερα.

Μάλιστα, τον 21ο αιώνα οι οπαδοί του παραμένουν ουκ ολίγοι, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα των λατρών της αστρολογίας (Yearly Horoscope) ισχυρίζεται ότι πάνω από το 70% των προβλέψεων του Νοστραδάμου έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο διάσημος αστρολόγος κατάφερε να προβλέψει με ακρίβεια την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, την επίθεση στους διδύμους πύργους και την εφεύρεση της ατομικής βόμβας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο ίδιος είχε μιλήσει και την πανδημία του κορονοϊού, που ξέσπασε το 2020.

Από την άλλη, οι πιο ορθολογιστές θεωρούν πως οι προβλέψεις του Νοστραδάμου ήταν επίτηδες αινιγματικές και ασαφείς, με αποτέλεσμα να επιδέχονται πολλών διαφορετικών ερμηνειών, οι οποίες εκ των υστέρων αποδίδονται από τους θιασώτες του.

Νοστράδαμος – Η πρόβλεψη για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
Παρά τις εύλογες αμφιβολίες, είναι γεγονός, ότι ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει με επιτυχία μία πολύ πρόσφατη εξέλιξη, που συντάραξε την παγκόσμια κοινότητα: την ημερομηνία του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Για την ακρίβεια, η πρόβλεψη αυτή αποσαφηνίστηκε από τον Μάριο Ρίντινγκ, ο οποίος το 2005 έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Νοστράδαμος: Οι πλήρεις προβλέψεις για το μέλλον». Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο αυτό είναι η μόνη ακριβής ερμηνεία των προβλέψεων του Γάλλου μάντη, καθώς πρόκειται για το μοναδικό σύγγραμα που εφαρμόζει τη μέθοδο του Ρίντινγκ, σύμφωνα με την οποία τα τετράστιχα του Νοστραδάμου είναι αριθμημένα, έτσι ώστε να συσχετίζονται με τις ημερομηνίες.

Όπως αναγράφεται στο βιβλίο του Ρίντινγκ: «Η πρόβλεψη είναι πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα πεθάνει το 2022, περίπου στην ηλικία των 96 ετών, πέντε χρόνια μετά από το θάνατο της μητέρας της».

Νοστράδαμος – Προβλέψεις για το 2023: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
«Επτά μήνες μετά το Μεγάλο Πόλεμο, άνθρωποι νεκροί από κακές πράξεις», γράφει ο Νοστράδαμος με πολλούς να θεωρούν ότι ο «Μεγάλος Πόλεμος» αναφέρεται σε έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα μπορούσε να προκύψει μέσα από τις συρράξεις στην Ουκρανία, ή τις πιο πρόσφατες στην Ταϊβάν.

Νοστράδαμος – Προβλέψεις για το 2023: Εξερεύνηση του διαστήματος
Δεν είναι όλες οι προβλέψεις για το 2023 κακές: «Ένα φως πέφτει τότε στον Άρη», γράφει ο αστρολόγος, με πολλούς να θεωρούν ότι πρόκειται για κάποια πρόοδο στις προσπάθειες που κάνει ο Έλον Μασκ να μετοικίσουμε τον Κόκκινο Πλανήτη.

Νοστράδαμος – Προβλέψεις για το 2023: Νέος Πάπας
«Στον τελευταίο διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας, θα υπάρχει ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο οποίος θα θρέψει το ποίμνιό του μέσα σε πολλές θλίψεις, μετά τις οποίες η πόλη με τους επτά λόφους θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους», γράφει ο Νοστράδαμος και σύμφωνα με τους ερμηνευτές αυτό που θέλει να πει είναι ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο τελευταίος «αληθινός» Πάπας και πως αυτός που θα πάρει τη θέση του θα προκαλέσει ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Νοστράδαμος – Προβλέψεις για το 2023: Ουράνια φωτιά
«Ουράνια φωτιά στο βασιλικό οικοδόμημα», αναγράφουν οι προβλέψεις του Νοστραδάμου και ενώ κάποιοι πιστεύουν πως αναφέρεται στο τέλος του κόσμου, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο.

Νοστράδαμος – Προβλέψεις για το 2023: Νέα Τάξη Πραγμάτων
Για μία συνεργασία μεταξύ δύο μεγάλων ηγετών -ενός δυνατού και ενός ανίσχυρου- μιλάει ο Νοστράδαμος, ο οποίος αναφέρει ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα επέλθει θα έχει θετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα, τα οποία όμως δεν θα κρατήσουν για πολύ.ieidiseis.gr/

Από xiromeropress