Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα προγραμματίζουν το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλλουν την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης και ταυτόχρονα την Εξισωτική Αποζημίωση του 2017, αλλά και την Πράσινη Ενίσχυση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, οι πληρωμές θα γίνουν μεταξύ 18 και 20 Δεκεμβρίου. Στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών, που ήδη εργάζονται εντατικά για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και τη διασταύρωση των στοιχείων, όπου κρίνεται αναγκαίο και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία δεν επέτρεψαν την πληρωμή της προκαταβολής, είναι να κατατεθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι πιστώσεις θα έχουν πλήρως ολοκληρωθεί τη συγκεκριμένη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, να δοθεί η προκαταβολή του νέου προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας, σε ποσοστό 65-70% επί του συνολικού ποσού που δικαιούται ο κάθε παραγωγός.
Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη αναφορά δεν μπορεί να υπάρξει για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, αφού όχι μόνο δεν προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα, μετά το πρωτοφανές στα χρονικά της απόσυρσης της αρχικής πρόσκλησης, αλλά ουδέν νεώτερον υπάρχει για το τι σκοπεύει εν τέλει να κάνει το υπουργείο και κυρίως το πότε, αφού έχει αφήσει για πρώτη φορά τη χώρα για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας.
Ωστόσο, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα γίνει, εκτός απροόπτου η ανάρτηση των καταστάσεων για την πληρωμή της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του 2013 στην Αιτωλοακαρνανία (διαδικασία ενστάσεων, άρα καταβολή χρημάτων λίγες ημέρες αργότερα), ενώ για τη Βιολογική του 2014 η αντίστοιχη διαδικασία θα γίνει στις 20 Δεκέμβριου.
Σε ότι αφορά τις εναπομένουσες εκκρεμότητες Φυτικής παραγωγής του 2015 για την Αιτωλοακαρνανία, δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Πηγή: Sinidisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *