«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

Ο Δρ. Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου είναι Νευροχειρουργός, Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά. Και έκανε το παραπάνω tweet.

Και με τη σειρά μου αναρωτιέμαι: Είπαμε να εμβολιαστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα. Από εκεί έπειτα όμως οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων  την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, τι νόημα έχει;

Παράδεγμα: Διαβαζουμε σε ανακοινωση του υπουργείου Μετανάστευσης: «Νωρίτερα σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία», που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό, εμβολιάστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Πάτροκλος Γεωργιάδης και Μάνος Λογοθέτης».

Συγγνώμη κιόλας αλλά ποιόν θα παραδειγματίσει ο εμβολιασμός των – καλώς ή κακώς – παντελώς αγνώστων Πατροκλου Γεωργιάδη και Μάνου Λογοθέτη.

Νωρίτερα, πρώτος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού, πήρε το εγκεκριμένο σκεύασμα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο νοσοκομείο του Ρίο η υφυπουργός Εργασίας Ράπτη κοκ.

Δεδομένου ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα γίνονται σταδιακά,  κρίθηκε, ως γνωστόν, απαραίτητη η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, στη συνέχεια οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης, άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, στη συνέχεια άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, 75 ετών και άνω, 70 ετών και άνω και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Οι λογής-λογής υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς άραγε σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκουν; Μάλλον στην κατηγορία του «έχοντος μέσον» λές και είμαστε στη δεκαετία του  ’50…..topontiki.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *