Κάνοντας μια βόλτα στο γραφικό χωριουδάκι του Άμστερνταμ, Zandvoort θα νιώσετε τη μαγεία και θα δείτε τους καπνούς από τις καμινάδες…
Το κρύο είναι τσουχτερό, ειδικά αν βρεθείτε από την μεριά της παραλίας!! Το Zandvoort είναι το πιο κοντινό μέρος στο Άμστερνταμ που έχει παραλία!

Οι δρόμοι είναι παραμυθένιοι, στολισμένοι χριστουγεννιάτικα, με μια μεγάλη εκκλησία στην μέση της πλατείας.
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά, μπυραρίες, εστιατόρια, παμπ, αλλά μόνο ένα μαζεύει κόσμο.
Μόλις η ώρα πάει 18:00, οι Ολλανδοί τρέχουν να προλάβουν θέση στο εστιατόριο «Φιλοξενία». Όνομα και πράγμα, αφού δεν θα του ταίριαζε κανένα άλλο όνομα!
Η οικογένεια Μπαμπατσιά που άνοιξε το εστιατόριο μαθαίνει τα τελευταία 15 χρόνια στους Ολλανδούς τι εστί ελληνική φιλοξενία!
Ολλανδοί και Έλληνες από τα γύρω χωριά και το Άμστερνταμ παίρνουν το τραίνο για να απολαύσουν καλό ελληνικό φαγητό. Και όταν λέμε ελληνικό φαγητό, δεν εννοούμε με ολλανδικά υλικά, αλλά με ελληνικά!
Ελληνικός καφές Λουμίδης, βουνίσιο τσάι από τα πάτρια εδάφη, τα Τρίκαλα, ελληνική φέτα, παξιμάδια και ρακί από την Κρήτη, σπανάκι από την Αθήνα, σοκολατίνα από την Αθήνα και ούτω καθεξής.. Αν απαριθμήσω όλα τα φαγητά δεν θα χωρέσουν σε μια κόλλα χαρτί. Ακόμα και οι πέτρες με τις οποίες χτίστηκε το εστιατόριο προέρχονται από τα Τρίκαλα!

Δικαίως το ελληνικό εστιατόριο έχει κερδίσει βραβείο από το Griekenland Magazine και συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια της Ολλανδίας!
Και για να σας μεταφέρουμε το κλίμα: Ο Κώστας «κινεί τα νήματα» ,καθώς σε εκείνον ανήκε η ιδέα του εστιατορίου, η μαμά του, η κυρία Θεοδώρα επιμελείται όλα τα φαγητά, ο μπαμπάς του , ο κύριος Γιώργος βοηθάει σε όλα όπως και η γλυκύτατη Ολλανδή σύζυγός του, Lianne. Έτσι λοιπόν ο συνδυασμός του ελληνικού με το ολλανδικό στοιχείο ήρθαν και έδεσαν!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί επώνυμοι της ελληνικής showbiz, μεταξύ αυτών ο Αντώνης Ρέμος, ο Σπύρος Σούλης, καθώς και μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, η Εθνική Ελλάδος και ο Άγιαξ έχουν περάσει από την «Φιλοξενία» και έχουν κατενθουσιαστεί.
Να τονίσουμε πως ο ίδιος ο Γκέκας, μετά το πέρας του τελευταίου αγώνα, έβγαλε την φανέλα του και αφού την υπέγραψε ο ίδιος με όλη την ομάδα, την έστειλε δώρο στο μαγαζί «Φιλοξενία» θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την φιλοξενία τους!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.filoexnia.info και κάντε Like στο Facebook στη σελίδα Filoxenia Grieks Restaurant te Zandvoort
Της Ολγίνας Σαντίκου
πηγη lay-out.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *