Ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος με τις πολιτικές θέσεις του αντιδημάρχου Γιάννη Χρόνη εκείνο που με βεβαιότητα του  αναγνωρίζει  ότι πρόκειται για ένα ενεργό πολίτη με αδιάλειπτη παρουσία και προσφορά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Η τοπική Κοινότητα της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου τον τίμησε εκλέγοντας επί μακρόν Πρόεδρο της,  όπως και οι δημότες του Δήμου που στη συνέχεια τον τίμησαν εκλέγοντας τον δημοτικό Σύμβουλο σε υψηλή θέση στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές .

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου του ανέθεσε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου &  του μεταβίβασε  τις παρακάτω αρμοδιότητες:

👉εποπτεία και ευθύνη του Περιβάλλοντος , Πρασίνου & Καθαριότητας

👉ευθύνη  της  καθαριότητας  όλων  των  κοινόχρηστων  χώρων , της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων

👉επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, πρασίνου.

👉 εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων

Αληθές είναι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας ως Αντιδημάρχου προσπάθησε τα μέγιστα στο μέτρο του δυνατού να  ανταποκριθεί επαρκώς στο δύσκολο έργο που του ανατέθηκε.  

Αληθές επίσης είναι ότι ξεκινώντας η δεύτερη θητεία του κ Γ.Τριανταφυλλακη στη σύνθεση των εδράνων της συμπολίτευσης κυριαρχούσαν νέα πρόσωπα που ο προϋπάρχων   μηχανισμός διαχείρισης και εξουσίας δεν επιθυμούσε τη  συνδιαχείριση  

Και τούτο εν μέρει το πέτυχαν :

  👉 με την εκλογή στο Δ.Σ. αρκετών νέων και άπειρων που δεν είχαν αξιώσεις

👉για κάποιους  μη αρεστούς συνυποψηφίους τους, φρόντισαν  τεχνηέντως  για την ΜΗ εκλογή τους

👉 κι αν ακόμη κάποιοι εκ των μη  αρεστών   κατάφεραν να εκλεγούν  δεν τους ανατέθηκαν καθήκοντα οδηγώντας τους στο πολιτικό περιθώριο. 

Τούτο όμως δεν ήταν εύκολο να πράξουν για τον κ Γιάννη Χρόνη αφενός λόγω του πολιτικού εκτοπίσματος και αποδοχής του, από τη κοινωνία και αφετέρου λόγο  των συσχετισμών εντός της δημοτικής τους ομάδας. 

Επέλεξαν να του αναθέσουν καθήκοντα που συνδυάζονται άμεσα με την καθημερινότητα του Πολίτη δημιουργούν τριβές ,αυστηρή  κριτική  και κατά κανόνα φθείρουν πολιτικά , αλλά κατά γενική εκτίμηση  παρά τα όποια προβλήματα , ανταποκρίθηκε επαρκώς  

Έτσι ξεκίνησε ένας πόλεμος φθοράς και ελέω της πολιτικής ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης τούτο ανέλαβαν στοχευμένα να πράξουν με διαρροές τα στελέχη του γνωστού “Ιερατείου” που διαχειρίζεται την τοπική εξουσία 

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός κατανοώντας τι συμβαίνει προσέφυγε θεσμικά προκειμένου να έχει την απαιτούμενη πολιτική κάλυψη, να σταματήσει η υπονόμευση  και να μπορέσει να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν .

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο που επεδίωξε κατά τη χτεσινή μέρα δεν ευδοκίμησε λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων του Δημάρχου και μετατέθηκε για σήμερα 13/9/2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS ο κ Γ.Χρόνης έχει αποφασίσει οριστικά να  υποβάλει  την παραίτηση του από τη θέση του Αντιδημάρχου επικαλούμενος “προσωπικούς λόγους”

Βέβαιο είναι ότι σε περίπτωση που ο Δήμαρχος κάνει αποδεκτή την παραίτηση του ή ο κ.Χρόνης εμμείνει στην απόφαση του η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου στερείται ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό  στέλεχος πρώτης γραμμής στη μάχη της καθημερινότητας . Ανακατατάξεις συσχετισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο  εκτιμάται ότι είναι πρόωρο να  ακολουθήσουν ..

Από xiromeropress