Ένας δάσκαλος βρήκε τον τρόπο να διασφαλίσει ότι οι μαθητές του θα συνέχιζαν να παίρνουν δωρεάν γεύματα, ακόμη και τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά.

Ο Zane Powles είναι υποδιευθυντής στο Western Primary School στο Λινκονσάιρ της Αγγλίας. Κάθε μέρα, μεταφέρει σακίδια με πακεταρισμένα γεύματα, που ζυγίζουν πάνω από 18 κιλά και τα πηγαίνει στους 78 μαθητές του, μαζί με τις εργασίες και τις ασκήσεις τους.
Ο πρώην στρατιώτης, που ήταν μέλος των Grenadier Guards, περπατά κάθε μέρα 8 χιλιόμετρα για να παραδώσει στους μαθητές του το φαγητό ενώ τσεκάρει αν είναι καλά στην υγεία τους. Βάζει το πακέτο με στην πόρτα, χτυπά το κουδούνι και περιμένει να δει αν το παρέλαβαν.
Το 41% των μαθητών του σχολείου δικαιούνται δωρεάν γεύματα ενώ το 34% των παιδιών στην συγκεκριμένη πόλη ζουν στη φτώχεια. Οι οικογένειες τα βγάζουν δύσκολα πέρα και χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια.

Οι γονείς και τα παιδιά είναι ευγνώμων για την πρωτοβουλία αυτή του σχολείου. «Έρχονται στο παράθυρο και με χαιρετούν ενώ οι γονείς τους συνομιλούν μαζί μου», αναφέρει ο δάσκαλος στον Independent.

«Η ευημερία των παιδιών είναι η top προτεραιότητά μας και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», προσθέτει.

Δεν είναι μόνος του καθώς και οι άλλοι δάσκαλοι μαζί με τον διευθυντή προετοιμάζουν τα γεύματα και τα παραδίδουν με το αυτοκίνητο στα πιο μακρινά σπίτια.

Μάλιστα, ο ίδιος το βλέπει και σαν άσκηση καθώς κάνει το μεσημεριανό του τρέξιμο καθημερινά με αυτόν τον τρόπο.

Ένας δάσκαλος, πραγματικό διαμάντι, που ενδιαφέρεται για τους μαθητές του!

makeleio.gr

Από xiromeropress