Συνήθως οι κατασκευαστές δρόμων αποφεύγουν να σχεδιάσουν έναν δρόμο χωρίς στροφές όπου τα αυτοκίνητα θα πηγαίνουν μόνο ευθεία για πολύ ώρα. Κι αυτό γιατί οι στροφές κρατούν ζωντανή την προσοχή των οδηγών, αποτρέποντάς τους πολλές φορές να βαρεθούν ή ακόμα και να κοιμηθούν.
Πολλοί θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος δρόμος σε ευθεία βρίσκεται στην Αυστραλία. Όμως ο Eyre Highway, που ενώνει την δυτική με την νότια Αυστραλία, παραμένει χωρίς καμία στροφή για 146 χιλιόμετρα. Αν και μιλάμε για μεγάλη απόσταση, δεν πρόκειται για τον πιο ευθύ δρόμο στον κόσμο.
Αυτός βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία. Ξεκινά από την πόλη Haradh, και φτάνει κοντά στα σύνορα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για μια διαδρομή μέσα σε μια από τις μεγαλύτερες αμμώδης ερήμους στον κόσμο, την Rub’ Al Khali.
Ο δρόμος ονομάζεται Highway 10 και δεν έχει ούτε μια μισή στροφή για περίπου 256 χιλιόμετρα. Και εκτός από τον τίτλο του μεγαλύτερου δρόμου σε ευθεία στον κόσμο, λογικά κερδίζει κι εκείνον του πιο βαρετού. Χρησιμοποιείται κυρίως για την μεταφορά εμπορευμάτων αλλά και πολλές φορές από ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Αν κάποιος αισθάνεται κουρασμένος ή νυσταγμένος, τότε είναι ο δρόμος που πρέπει να αποφύγει. Το τοπίο δεν προσφέρει και πολλές συγκινήσεις και θα πρέπει κάποιος να εφοδιαστεί με μουσική, παρέα ή κάτι άλλο για να μην κοιμηθεί στο τιμόνι και καταλήξει, χωρίς να το θέλει, στην έρημο.
πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *