Σεντούκι γεμάτο με χρυσό, ρουμπίνια, σμαράγδια και διαμάντια

Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που τα τελευταία 10 χρόνια έφτασαν στα Βραχώδη Όρη του Καναδά αναζητώντας για ένα σεντούκι γεμάτο με χρυσό, ρουμπίνια, σμαράγδια και διαμάντια.

Η χρόνια αναζήτηση όμως έφτασε στο τέλος της. Ο θησαυρός βρέθηκε.

Την ανακοίνωση έκανε στην ιστοσελίδα του ο 89χρονος Φόρεστ Φεν, συλλέκτης τέχνης και παλαιοπώλης ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτό το κυνήγι θησαυρού.

«Ήταν κάτω από ένα θόλο από αστέρια στην καταπράσινη, δασώδη βλάστηση στα Βραχώδη Όρη και δεν είχε μετακινηθεί από το σημείο όπου το έκρυψα πριν από περισσότερα από 10 χρόνια», έγραψε ο Fenn στην ανακοίνωσή του. «Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο που το βρήκε, αλλά το ποίημα στο βιβλίο μου τον οδήγησε στο ακριβές σημείο».

Ο θησαυρός βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, δήλωσε ο Φεν στην εφημερίδα Santa Fe New Mexican, περιορίστηκε ωστόσο να δηλώσει ότι είναι από την «Ανατολή» και ότι επιβεβαίωσε την ανακάλυψή του στέλνοντας στον Φεν μία φωτογραφία με τα εύρετρά του.

Η αξία του θησαυρού εκτιμάται σε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια και το κυνήγι του ήταν ο τρόπος του Φεν να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη φύση και να εμφυσήσει την ελπίδα στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τη Μεγάλη Ύφεση, όπως λέει.

Τα στοιχεία που βοήθησαν στον εντοπισμό του θησαυρού περιλαμβάνονταν σε ένα ποίημα 24 στίχων που δημοσιεύτηκε το 2010 στη βιογραφία του Φεν «Ο θρύλος του κυνηγιού».

Υπολογίζεται ότι περίπου 350.000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο προσπάθησαν να εντοπίσουν τον θησαυρό, σύμφωνα με την New Mexican, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους για τον σκοπό αυτό ενώ άλλοι έχασαν ακόμη και τη ζωή τους.pentapostagma.gr

Από xiromeropress