Αν αναρωτιέστε για το πως θα είναι ο κόσμος μας σε 50 χρόνια από τώρα, τότε η Samsung σας δίνει την απάντηση, καθώς απευθύνθηκε σε μερικούς ακαδημαϊκούς και μελλοντολόγους, οι οποίοι προέβλεψαν το ποια θα είναι τα 10 βασικά πράγματα, που θα αλλάξουν τον κόσμο μας μέχρι το 2069.
Υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι Ανάμεσα στις 10 πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις, που αναμένεται να αλλάξουν τον κόσμο μας, ανήκουν και οι υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι. Αυτές οι νέες οδικές αρτηρίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μετακινούνται εύκολα και γρήγορα από τη μία χώρα στην άλλη μέσα σε λίγες ώρες χάρη στα ευέλικτα αυτοκίνητα, που θα μοιάζουν με κάψουλες.
Υπόγειοι ουρανοξύστες Το 2069 δεν θα υπάρχουν μόνο οι τυπικοί ουρανοξύστες, όπως τους ξέρουμε σήμερα, που το τεράστιο ύψος τους νιώθεις ότι πολλές φορές αγγίζει τα σύννεφα. Οι σύγχρονοι ουρανοξύστες θα διαθέτουν επίσης και μια υπόγεια βάση, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν υπόγειοι όροφοι, ενώ η δομή τους θα είναι τέτοια ώστε να είναι αρκετά ανθεκτικοί και στους σεισμούς.
Σπίτια που καθαρίζονται από μόνα τους Σύμφωνα με τους μελετητές, τα σπίτια του μέλλοντος θα καθαρίζονται από μόνα τους! Θα αρκεί απλώς το να πατάμε ένα κουμπί πριν βγούμε από το σπίτι ή λίγο πριν πάμε για ύπνο. Ξενοδοχεία στην τροχιά του διαστήματος

Οι πιο ξεχωριστές διακοπές του μέλλοντος θα είναι αυτές στο διάστημα, καθώς θα υπάρχουν ξενοδοχεία στην τροχιά του φεγγαριού ή άλλων πλανητών του ηλιακού συστήματος. Ανθρώπινα όργανα σε 3D Το πραγματικό βήμα της Ιατρικής τα επόμενα χρόνια θα είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση των ανθρώπινων οργάνων. Έτσι, όποιος θα έχει ανάγκη από μια μεταμόσχευση ήπατος ή καρδιάς θα μπορεί να επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Fast food που πουλάνε burgers από έντομα Τα έντομα θα αποτελέσουν σταδιακά ένα από τα πιο περιζήτητα φαγητά του μέλλοντος κυρίως χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες. Μάλιστα, στα μεγάλα αστικά κέντρα τα fast foods, που θα πουλάνε αυτά τα “ζουμερά” burgers από έντομα, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.
Ιπτάμενα ταξί και λεωφορεία Τα πρώτα ταξί-drones πρόκειται να κάνουν σύντομα την άφιξή τους τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά, μέχρι το 2069 ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μετακινείται με ιπτάμενα ταξί και λεωφορεία.
Πρόσθετα μέλη που ελέγχουν την υγεία μας Μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, τα πρόσθετα μέλη του σώματος θα μπορούν να ελέγχουν σε καθημερινό επίπεδο την υγεία μας και θα μάς ειδοποιούν για το πότε κάτι δεν πάει καλά. Ιπτάμενα αθλήματα Ακόμη και τα αθλήματα που θα παίζουμε στο μέλλον θα είναι στον αέρα, ενώ οι παίκτες των αγαπημένων μας ομάδων θα βρίσκονται πάνω στα hoverboards τους κι εμείς θα παρακολουθούμε αυτούς τους τρισδιάστατους αγώνες.
Διαδραστικές ταινίες Οι ταινίες του μέλλοντος θα είναι διαδραστικές, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές μέσω εικονικής πραγματικότητας. Με στοιχεία από την Corriere della Sera Πηγή: www.lifo.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *