Ο ιδρυτής της Microsoft, που χρηματοδοτεί έργα για την ανάπτυξη εμβολίου, σχολίασε σε συνέντευξή του στο CNN τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην υγειονομική κρίση

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών σχετικά με τον ρόλο του στην κρίση του κορονοϊού. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτεί πολλά επιστημονικά προγράμματα σε όλο τον πλανήτη για την εξάλειψη ασθενειών. Ο ιδιοκτήτης της Microsoft ήταν ένας από τους πρώτους που πρόβλεψε την κρίση του covid-19. Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ισπανό τενίστα Rafa Nadal, προέβλεψε ότι η κατάσταση στην Κίνα θα ήταν περίπλοκη και ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε άλλες χώρες. Ένα μήνα μετά από αυτή τη συζήτηση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει συνεισφέρει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων και πόρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει οικονομικά επτά έργα που προσπαθούν να βρουν ένα εμβόλιο. Μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που, όπως ο ίδιος αναγνώρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο The Daily Show τον περασμένο Απρίλιο, «πιστεύουμε ότι στο τέλος θα επιλέξουμε το πολύ δύο έργα από το σύνολο, αν και πρόκειται να χρηματοδοτήσουμε και τα επτά. Μερικά δισεκατομμύρια θα σπαταληθούν σε εγκαταστάσεις και υποδομές, αλλά στην τρέχουσα κατάσταση αξίζει τον κόπο »Επιπλέον, το Ίδρυμα θα αντισταθμίσει το κενό στον προϋπολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αφού ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν να συνεισφέρουν χρήματα στο ίδρυμα, το οποίο κατηγορεί άμεσα για την πανδημία.

Ο Γκέιτς σε νέα συνέντευξή του στο CNN είπε ότι ο ιός “θα επιστρέψει σε μεγάλο αριθμό τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο εάν δεν περιορίσουμε τη συμπεριφορά μας περισσότερο από ό, τι φαίνεται ότι κάνουμε αυτή τη στιγμή” . Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στη χώρα του για να τονίσει ότι “δεν είναι καν κοντά στο να κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της πανδημίας” και θρήνησε για “την έλλειψη ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση αυτού του ιού παγκοσμίως, που οδήγησε σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Βραζιλία και η Ινδία, να φέρουν το βάρος αυτής της ασθένειας”. Ο Γκέιτς ελπίζει ότι οι “Ηνωμένες Πολιτείες” θα εντείνουν και θα βοηθήσουν να βρεθούν τα εργαλεία, ιδίως το εμβόλιο, σε ολόκληρο τον κόσμο. ”
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress