ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ανακοίνωσε ότι το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης (ύψους άνω των 680 εκατ. ευρώ) για τις επιδοτήσεις των αγροτών ότι αναμένεται να πληρωθεί την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου.
Τη δήλωση έκανε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο υπουργείο με τους κτηνοτρόφους του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε γνωστό πως τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων για την ενιαία ενίσχυση θα είναι διαθέσιμα σίγουρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία παρά μόνο τόνισε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καθ’ όλα έτοιμος.
Οι επιδοτήσεις όμως θα παραμείνουν και αυτή την φορά βορά στις κατασχέσεις αφού αν και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωναν ότι η τροπολογία για το ακατάσχετο στους αγρότες και με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών για τις επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ, αυτή δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει την πληρωμή της Παρασκευής.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης δεν μπόρεσε να δεσμευτεί απέναντι στους αγρότες ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία της κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή, τονίζοντας βέβαια ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται το συντομότερο δυνατό να ψηφιστεί στη Βουλή».
Έως σήμερα ισχύει ένα ακατάσχετο το µήνα στα 1.250 ευρώ για τους αγρότες (επί 12 µήνες), µε αποτέλεσμα όταν γίνονται πέραν της µιας πληρωμής στο λογαριασμό τους (όπως συµβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων), να µην τυγχάνουν προστασίας τα χρήματά τους.
.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *