Μία έντονη συζήτηση είχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης με τον δημοσιογράφος και σχολιαστή του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και αποδόμησε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί 4.000 προσλήψεων με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο Άρης Πορτοσάλτε που συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Γιώργος Πατούλης επέμεινε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό και επεσήμανε ότι τον Δεκέμβριο του 2019 συνταξιοδοτήθηκαν 480 γιατροί.

Επεσήμανε ακόμα ότι χρειάζονται να προσληφθούν τόσο γιατροί όσο και νοσηλευτές ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί να ανοίγουν ΜΕΘ από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τις στελεχώσει.

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο Γιώργος Πατούλης απάντησε «το θέμα είναι τι προσέλαβε. Όχι γιατρούς».

Ο Άρης Πορτοσάλτε, ενοχλημένος ρώτησε τον Γιώργο Πατούλη εάν μιλάει ως συνδικαλιστής γιατί όπως υποστήριξε δεν θα έχουμε κάθε μέρα πανδημία και όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση με τον κορωνοϊό, αναρωτήθηκε εάν θα χρειάζονται οι γιατροί ή όπως χαρακτηριστικά είπε «θα έχουμε πλεόνασμα».topontiki.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *