%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82
Περισσότερες από 800 σπιρομετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2016 σε διάφορα σημεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και προαγωγή της Υγείας των πολιτών.
Οι τελευταίες σπιρομετρήσεις για το έτος 2016 πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρών «Παρασκευή» (25 έλεγχοι), στο Αγροτικό Ιατρείο Κυλλήνης (30 έλεγχοι), στο Πρώην Δημαρχείο Λουσικών Δ.Ε. Ωλενίας (40 έλεγχοι), στα γραφεία του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας «Ο Άγιος Νικόλαος» (45 έλεγχοι) και στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας (60 έλεγχοι).
«Οι σπιρομετρήσεις διενεργήθηκαν από ιατρό- πνευμονολόγο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και χειριστές της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή και των Δήμων και των Συλλόγων, σε αυτές τις δράσεις, τους οποίους και ευχαριστούμε» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.
Συνεργάτες της Περιφέρειας, την τελευταία αυτή εβδομάδα, ήταν οι Δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρών «Παρασκευή», ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας «ο Άγιος Νικόλαος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας «Η Αρχαία Καλυδώνα».
Η διοργάνωση προληπτικών σπιρομετρικών ελέγχων, σε συνεργασία με φορείς, σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να ενταχθεί και στο ετήσιο σχέδιο δράσης για το έτος 2017.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *