ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Πάτρα: 4 Σωματεία του επιστιτιστικού κλάδου καταγγέλλουν εργοδότες που ζητούν πίσω τα λεφτά της μισθοδοσίας αφού εισπραχθούν νομίμως από την τράπεζα. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
“Η εργοδοτική αυθαιρεσία χτυπάει κόκκινο
προβαίνουν με απειλή την απόλυση σε ληστεία!
Μετά την υποχρέωση των εργοδοτών να πληρώνουν τους εργαζόμενους μέσω τραπέζης, η μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών κοινώς απληρωσιά μετατράπηκε σε αδίκημα του ποινικού κώδικα – ληστεία.
Οι πονηρούληδες εργοδότες στο κλάδο του επισιτισμού εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους μετά την ανάληψη της νόμιμης μισθοδοσίας από τη τράπεζα να επιστρέφουν σε μετρητά αυτά που θεωρούν παραπανήσια!! Δρουν σαν κοινοί κλεφτοπορτοφολάδες .
“Μαφιόζικη «επιχειρηματικότητα» που ευδοκιμεί στην εργασιακή ζούγκλα της εποχής μας και νομίζουν ότι κανείς δεν θα τους ελέγξει, κάνεις δεν θα τους καταγγείλει και κυρίως θα μείνουν ατιμώρητοι.
Σας πήραμε χαμπάρι, το σωματείο γνωρίζει την ληστεία σας με απειλή την απόλυση. Σας παρακολουθούμε από κοντά κι αυτό δεν θα περάσει. Σταματήστε τώρα και δώστε πίσω τα κλεμμένα.
Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να εντείνει τους ελέγχους τους στη περιοχή μας.
Καλούμε το υπουργείο εργασίας να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για αυστηρές ποινές στους επίδοξους ληστές.
Καλούμε το σύλλογο των καταστηματαρχών εστίασης να καταδικάσει αυτές τις ληστρικές πρακτικές.
Καλούμε τους συναδέλφους, τις συναδέλφισσες μας να μην τους φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις απειλές τους.
Συσπειρωθείτε, γραφτείτε στα σωματεία για να αγωνιστούμε ενωμένοι να σταματήσουμε τη ληστεία τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά, για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
ΕΛΑΤΕ στο σωματείο για να κόψουμε τα χέρια που μας κλέβουν ξεδιάντροπα το μεροκάματο. Δεν είναι ανίκητοι είναι κλέφτες και θα τιμωρηθούν.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ν. Αχαΐας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ξενοδοχοϋπαλλήλων
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Εμποροϋπαλλήλων ν. Αχαΐας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ Σερβιτόρων”
tempo24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *