Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Στάμος Ζούλας, ο οποίος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωολοακαρνανίας το 1937, και ήταν πρώην διευθυντής και επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας, ο οποίος συνέδεσε επί 60 και πλέον χρόνια το όνομά του με την εφημερίδα “Καθημερινή” στην οποία υπήρξε αρθρογράφος και διευθυντής.
Ο Στάμος Ζούλας γεννήθηκε το 1937 στον Αστακό και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1955, σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στο δυναμικο της “Καθημερινής”, όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι προ διετίας.
Υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης της εφημερίδας με δύο διαστήματα διακοπής: Την επταετή περίοδο της Χούντας και την περίοδο 1986-1988, οπότε και ενόψει της εξαγοράς της Καθημερινής από τον Γ. Κοσκωτά παραιτήθηκε και ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή». Ωστόσο όταν και η Βραδυνή εξαγοράστηκε από τον Κοσκωτά, παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας του με παρέμβαση του νέου εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας.
Υπήρξε επίσης ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού στη χώρα, του «Αθήνα 9,84», στον οποίο διετέλεσε και διευθυντής.
Το 1977 ανέλαβε την ευθύνη και παρουσίαση της πρώτης εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής της ΕΡΤ με τίτλο “η Εβδομάδα που πέρασε”, ενώ στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και ημερήσιες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Επίκαιρα, Ενα, Ναυτεμπορική κ.α).
Κάλυψε δημοσιογραφικά εκατοντάδες επισκέψεις και επαφές πολιτικών ηγετών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Έγραψε ένα βιβλίο, με τίτλο «Όσα δεν έγραψα», στο οποίο και καταθέτει τις δημοσιογραφικές του μνήμες.
http://www.kathimerini.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *