Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΠαναγιώτης Στάικος: Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται ,αλλά εμπνέεται.

Παναγιώτης Στάικος: Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται ,αλλά εμπνέεται.


Σχετικά για την απόσπαση (2) δύο μονίμων υπαλλήλων του Δήμου του κυρίου Γεραφέντη Επαμεινώνδα χειριστή μηχανημάτων και του υδραυλικού κυρίου Νικολάου Μακρή στις Δημοτικές Ενότητες Αλυζίας και Φυτειών , οι οποίες δεν έγιναν για την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών , αλλά υπό μορφή τιμωρίας και έτσι τα διάφορα τρόλλια την έπεσαν στους εργαζόμενους ανερυθρίαστα με τα περί καφέ και ουίσκι και άλλων χυδαιοτήτων .
Στην θητεία μου , όχι απλά δούλευαν σκληρά σε ολόκληρο το ωράριο , αλλά πολλές φορές έφυγαν από το Δημαρχείο πρωί και γύρισαν αργά το βράδυ, αλλά φρόντιζα πάντα γι ‘ αυτές τις περιπτώσεις να πληρωθούν και με το πάρα πάνω .!!!!
Έτσι λοιπόν στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού ενέπνεα σεβασμό προς τους εργαζόμενους στον Δήμο και την Κοινωνία , αφού εγώ πρώτα σεβόμουν τους πάντες και έτσι δεν χρειάστηκε ποτέ να τιμωρήσω υπάλληλο ή να εκδικηθώ πολίτη. !!!!
Οι δε δύο συγκεκριμένοι υπάλληλοι όταν εγώ ήμουν Δήμαρχος ήταν από τους πλέον αποδοτικούς και συνεπείς , με αποτέλεσμα να μην μείνει ο Αστακός και τα άλλα Χωριά ούτε ημέρα χωρίς νερό .!!!
Γιατί απλούστατα όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου , κάλεσα όλους τους υπαλλήλους στο γραφείο μου και τους είπα , είτε με είχαν ψηφίσει ή όχι , πως εγώ δεν τους ήθελα υφιστάμενούς μου , όπως ορίζει ο νόμος αλλά Συνεργάτες και έτσι είχαμε μια άριστη συνεργασία προς όφελος των πολιτών και της Κοινωνίας .
Ασφαλώς δεν έφταιγαν οι δύο υπάλληλοι , που έμενε ο Αστακός χωρίς νερό ,ούτε που το γκαζόν όλο το καλοκαίρι ήταν ξερό ,σαν να ήταν έρημος , ούτε που τώρα λόγω υπερχείλισης χύνετε στο λαγκάδι το νερό και πληρώνει ο Δήμος παραπανίσια χρήματα και μετά η ΔΕΗ μας κόβει το ρεύμα.
Χαίρομαι όμως που ύστερα από την παρέμβασή μου ο Δήμος κάνει την συντήρηση του γηπέδου , όπου ο εργολάβος δεν χρειάστηκε να ρίξει όλο το υλικό , γιατί η ποιότητα κατασκευής επί των ημερών μου ήταν άριστη. Χαίρομαι επίσης που Δημοπρατήθηκε το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αστακού , για να ολοκληρωθεί ,αφού τα 7 χιλιόμετρα είχαν γίνει επί των ημερών μου .
Δεν χαίρομαι όμως, για όσα ανέφερα πάρα πάνω .
Αριστοτέλης :Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει.
Αριστοτέλης: Άρχειν τον κρείττονα (Ο ανώτερος να κυβερνά).
Πιττακός: Άρχων κόσμει σαυτόν ( Όταν κυβερνάς να φροντίζεις οι πράξεις σου να αποτελούν κόσμημα).
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε
Διαβάζοντας αυτά τα τρία γνωμικά Σοφών Ανδρών , δεν φαντάζομαι να πιστεύετε , ότι η απόφασή σας αυτή η οποία ελήφθη εν θερμώ , αποτελεί κόσμημα, όπως αναφέρει το πάρα πάνω γνωμικό .
Γι ‘ αυτό σας καλώ να δείξετε την ανωτερότητα , την οποία όπως λέει ο Αριστοτέλης , πρέπει να διαθέτει ο Πραγματικός Άρχων και να ανακαλέσετε με καινούργια απόφαση αυτήν , η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί κόσμημα.
Αστακός 8/11/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Με τιμή
Παναγιώτης Στάικος