Η γιορτή του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης πήρε φέτος απρόσμενη τροπή!
Οι άγνωστοι που είχαν παρεισφρήσει στο πλήθος παίζοντας αριστοτεχνικά το ρόλο των προσκυνητών χωρίς να κινήσουν την παραμικρή υποψία, είχαν σαφείς οδηγίες από την κεντρική φορολογική διοίκηση να παρακολουθήσουν αν κόβονται αποδείξεις στο περίπτερο της Μονής όπου πωλούνται κομποσκοίνια, εικόνες και αναμνηστικά από τους μοναχούς.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα (20/05/2018) κυριακάτικη εφημερίδα, οι «Ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχαν επισκεφθεί για πρώτη φορά τον Ταξιάρχη τον περασμένο Φεβρουάριο. Όταν διαπίστωσαν ότι το περίπτερο με τα εκκλησιαστικά σύμβολα δεν διέθετε ταμειακή μηχανή, έβαλαν «λουκέτο» για 48 ώρες.
Στην είσοδο οι εφοριακοί κόλλησαν τη γνωστή ανακοίνωση προσωρινής αναστολής λειτουργίας. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τη ΔΟΥ Μυτιλήνης και ανέφερε ότι ο χώρος «σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων, μέχρι 26/02/2018 και ώρα 10:00», όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Οι ελεγκτές, όμως, όχι μόνο έκλεισαν το κατάστημα της Μονής, αλλά επέστρεψαν δυο μήνες μετά, στο τέλος του Απριλίου, για να διαπιστώσουν αν τηρείται το γράμμα του νόμου και συγκεκριμένα αν έχει τοποθετηθεί ταμειακή μηχανή.


Με αφορμή το πανηγύρι του Ταξιάρχη, που γίνεται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων, 14 ημέρες μετά το Πάσχα, οι εφοριακοί εμφανίστηκαν μεταμφιεσμένοι σε προσκυνητές και επισκέφθηκαν το Μοναστήρι. Τότε διαπίστωσαν ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη, και έβαλαν ξανά «λουκέτο» στο περίπτερο επίσης για 48 ώρες.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μονή αναγκάστηκε να τοποθετήσει ταμειακή μηχανή.
πηγη makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *