Επειδή γονιμοποιείται ξανά, ενώ ακόμα αρμέγεται από την προηγούμενη εγκυμοσύνη της, μια «γαλακτοπαραγωγός» αγελάδα περνάει επτά μήνες κάθε χρόνο σε κατάσταση εγκυμοσύνης, παράγοντας ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες γάλακτος. Αυτή η τεράστια σωματική απαίτηση, την εξαναγκάζει να τρώει υπερ-τετραπλάσια ποσότητα τροφής την ημέρα από το κανονικό. Ωστόσο αυτό δεν επιτυγχάνεται εύκολα καθώς η ταχύτητα της διαδικασίας πέψης δεν μπορεί να αυξηθεί τόσο πολύ, οπότε οι «γαλακτοπαραγωγές» αγελάδες υποφέρουν συχνά από μεταβολική πείνα – τo στομάχι τους είναι γεμάτο, αλλά το σώμα ακόμα πεινάει για περισσότερη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και εξαναγκάζεται να καταναλώνει τόση πολλή ενέργεια για την παραγωγή γάλακτος και την ανάπτυξη ενός εμβρύου μοσχαριού.
Η μέση απόδοση γάλακτος μιας «γαλακτοπαραγωγού» αγελάδας κυμαίνεται στα 20-50 λίτρα την ημέρα, 10 φορές περισσότερο απ’ ότι θα έπινε ένα μοσχαράκι, οπότε οι μαστοί της αναγκάζονται να δουλεύουν αφύσικα σκληρά. Επιπλέον, ένα μοσχαράκι θα έτρωγε φυσιολογικά πέντε με έξι φορές τη μέρα και η μέγιστη ποσότητα γάλακτος στους μαστούς της κάθε φορά θα ήταν περίπου δύο λίτρα. Αλλά στις περισσότερες γαλακτοκομικές φάρμες μια αγελάδα αρμέγεται μόνο μια φορά τη μέρα, επιτρέποντας στο γάλα να συσσωρεύεται στους μαστούς και να αναγκάζεται να κουβαλάει περίπου 20 λίτρα γάλακτος ή και περισσότερα. Αυτό κάνει υπερτροφικούς τους μαστούς και την κάνουν να κουτσαίνει τα πίσω της πόδια (γιατί η αγελάδα δεν μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά) και δημιουργούνται συνθήκες για να αναπτυχθεί μαστίτιδα (μια οδυνηρή μόλυνση των μαστών).

Η μόνη της ξεκούραση από αυτό τον απαιτητικό φόρτο εργασίας, είναι κατά τους δυο τελευταίους μήνες (μερικές φορές ένας μόνο μήνας) της εγκυμοσύνης της, όπου «στεγνώνει» από γάλα για να προετοιμαστεί για το μοσχαράκι – μετά όλος ο κύκλος ξεκινάει ξανά. Αυτό φυσικά έχει τις επιπτώσεις του στο σώμα της. “… ένας φρικτός αριθμός θανατώνονται μετά από δύο με τρεις κύκλους αρμέγματος όταν εξαντληθούν, είτε μετά από ολική απώλεια των ιστών του σώματός τους (ισχνότητα), ή κατάρρευση των ιστών των μαστών.” Καθηγητής Webster.
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ https://veganforlifegreece.wordpress.com

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *