ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Μια εντελώς άγνωστη δενδρώδης καλλιέργεια, που μπορεί πολύ εύκολα να ευδοκιμήσει στη χώρα μας, υπόσχεται εντυπωσιακές οικονομικές αποδόσεις, οι οποίες φθάνουν και ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ ανά στρέμμα, σε βάθος πενταετίας. Η Παυλώνια είναι ένα δένδρο φυλλοβόλο, το οποίο αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και ελάχιστη φροντίδα, ενώ δεν απαιτείται μεγάλη αρχική επένδυση για την εγκατάστασή της.

Η Παυλώνια είναι γένος φυτών της μονογονικής οικογένειας Paulowniaceae, που αποτελείται από 23 είδη (P. tomentosa, P. fortunei, P. Kawakamii, P. elongata, P. catalpifolia, P. australis, P. viscosa κ.ά.). Όλα κατάγονται από την Κίνα εκτός από το P. fortunei, το οποίο απαντάται στο Βιετνάμ και το Λάος. Η P. tomentosa επίσης φύεται στην Κορέα και την Ιαπωνία. Σήμερα η Παυλώνια καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Το ξύλο της Παυλώνιας έχει ανοιχτόχρωμο καρδιόξυλο και από αιώνες χρησιμοποιείται στην Ασία επειδή είναι ευκατέργαστο και έχει όμορφη δομή.

Όλα τα είδη της Παυλώνια είναι ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα- η Παυλώνια έχει την καταπληκτική ετήσια ανάπτυξη των 3-5 μέτρων τον χρόνο και δικαίως έχει πάρει τον τίτλο του πιο γρήγορα αναπτυσσομένου δέντρου στον κόσμο. Ένα δέντρο τριών ετών φτάνει τα 10-15 μέτρα, ενώ ένα ώριμο δέντρο Παυλώνιας φτάνει το μέγιστο ύψος των 20 μέτρων. Λόγω αυτής της ιδιότητάς τους, κάποια από τα είδη της Παυλώνιας, όπως η Paulownia tomentosa, η Paulownia elongata, η Paulownia fortunei κ.ά., χρησιμοποιούνται εντατικά σε φυτείες για υλοτομία, για παραγωγή βιομάζας και βιοκαυσίμων, για ζωοτροφή, αλλά και σε αναδασώσεις, ως καλλωπιστικό δέντρο, στην μελισσοκομία κ.ά.
apenantioxthi.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *