Το Περδικάκι είναι χωριό του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας το οποίο με την παλαιά του ονομασία “Σακαρέτσι” εμφανίζεται επί Όθωνα και Βαυαροκρατίας ως οικισμός του Δήμου Ιδομένης.
Βρίσκεται στα 700 μέτρα υψόμετρο και στην απογραφή του 2001 αριθμούσε 466 κατοίκους.
Οι λάτρεις του βουνού θα εντυπωσιαστούν από την τοποθεσία του χωριού.
Γράφει ο Πέτρος Μέρκος
Είναι κτισμένο σε ένα βαθούλωμα με λόφους και λίγα χωράφια και κυκλώνεται από ελατοσκέπαστα βουνά, που αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην πατήσουν οι Τούρκοι το πόδι τους στο χωριό και οι κάτοικοι να μπορούν με «το κεφάλι ψηλά» να ζουν μια κανονική ζωή εκτελώντας τα θρησκευτικά τους καθήκοντα , μαθαίνοντας γράμματα και ιστορία.







Ο στενός δρόμος που οδηγεί στο Περδικάκι είναι από μόνος του ένα αξιοθέατο της φύσης.
Το τοπίο ανάμεσα στα δυο βουνά είναι καθηλωτικό, καθώς κάνουν την εμφάνισή τους τεράστιοι πέτρινοι όγκοι που προκαλούν δέος και άγριες απότομες πλαγιές εκατέρωθεν του δρόμου .
Όσοι επισκέπτονται το χωρίο έχουν να το λένε για την φυσική ομορφιά και την φιλοξενία των κατοίκων του οι οποίοι είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη σε οτιδήποτε τους ζητήσει.
Για την κουζίνα ούτε λόγος…… . Τα ολόφρεσκα κρέατα, οι τοπικές πίτες και τα χειροποίητα αλλαντικά υπόσχονται σε όποιον τα δοκιμάσει ένα ταξίδι στη γαστρονοµία του τόπου που θα αναδειχθεί σε µια µοναδική εµπειρία που δύσκολα θα ξεχάσει!
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress