Την αυστηρή τήρηση του νόμου από τις μεταποιητικές βιομηχανίες που εισάγουν γάλα και που παράνομα το χρησιμοποιούν για την παραγωγή φέτας, επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης με δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της επίσκεψης στην περιοχή κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η δήλωση Βορίδη έρχεται σε καλή στιγμή, καθώς κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις των αιγοπροβατοτρόφων με τη γαλακτοβιομηχανία για τις τιμές με τις οποίες θα γίνονται οι παραλαβές γάλακτος τη νέα περίοδο. Σημειωτέον ότι ήδη έχει παρατηρηθεί μεγάλη ζήτηση, ειδικά στο πρόβειο γάλα με τις τιμές παραγωγού να επαναπροσεγγίζουν το ένα ευρώ, μετά από μια τριετία επίμονης πτώσης.

Δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τις τιμές του γάλακτος και αυστηρό μήνυμα για σεβασμό στα Π.Ο.Π. προϊόντα

Την αυστηρή τήρηση του νόμου από τις μεταποιητικές βιομηχανίες που εισάγουν γάλα και που παράνομα το χρησιμοποιούν για την παραγωγή φέτας, επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης με δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της επίσκεψης στην περιοχή κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι βιομηχανίες αυτές οφείλουν να τηρούν τη νομοθεσία που διέπει την παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων, τα οποία χαρακτήρισε «εθνικό πλούτο».

«Με τον ίδιο τρόπο όμως που θα στηρίξουμε τις λειτουργούσες επιχειρήσεις, στέλνω ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε θέματα παραβιάσεων ειδικώς της νομοθεσίας των ΠΟΠ προϊόντων. Είναι εθνικός πλούτος τα προϊόντα ΠΟΠ και όποιος παραβιάζει τη νομοθεσία κάνει κακό στην πατρίδα και θίγει βάναυσα το εισόδημα των παραγωγών» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις ανάμεσα στις οποίες και αυτή της Φέτας, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ανακάλεσε πρόσφατη υπουργική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου η οποία δημιουργούσε δυσκολίες στη λειτουργία τους και υπογράμμισε ότι «τώρα που επίκειται ο νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών θα συμπεριλάβουμε ρυθμίσεις για τις Διεπαγγελματικές, στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε την αντπροσωπευτικότητα και τη διαφάνειά τους».

Αναφορικά με την κατάσταση στην αγορά γάλακτος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγνώρισε πως υπάρχει μια τάση βελτίωσης των τιμών που δίνονται για την εισκόμιση γάλακτος, τόσο πρόβειου όσο και αγελαδινού για να προσθέσει ότι αυτό «είναι ασφαλώς καλό για την πρωτογενή παραγωγή».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης τόνισε ην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον αγροδιατροφικό τομέα η Περιφέρεια Ηπείρου προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα θετικά την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία επιθυμεί να προχωρήσει στην ίδρυση μια Γεωργικής Σχολής. «Είναι σημαντικό να υπάρξουν συνέργιες για τη γεωργική εκπαίδευση η οποία θα παίξει ουσιαστικό ρόλο για τον τρόπο που θα αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας το επόμενο χρονικό διάστημα. Και αυτό σηματοδοτεί η παρουσία μας εδώ», συμπλήρωσε.

agronews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *