Στη δικαιοσύνη παρεπέμφθηκαν τέσσερα άτομα κατηγορούμενα για περισσότερες από 20 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, εξιχνίασαν τις απάτες που διέπραξαν τρεις άνδρες, ηλικίας 27, 32 και 49 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 26 ετών, ενώ αναζητείται και ένας ακόμα συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη με υπολογιστή, που περιλαμβάνει και τον άγνωστο συνεργό τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, οι κατηγορούμενοι δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων αναρτούσαν αγγελίες πώλησης ειδών ρουχισμού και κινητών τηλεφώνων, σε δελεαστικές τιμές.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι παθόντες πλήρωναν το αντίτιμο των παραγγελιών τους μέσω ταχυδρομικής επιταγής, ως αντικαταβολή, με αποτέλεσμα πρώτα να πληρώνουν και μετά να αντιλαμβάνονται την σε βάρος τους απάτη, καθώς στα δέματα υπήρχαν ευτελούς αξίας ενδύματα ή χάρτινες συσκευασίες χυμών, προσομοιάζοντας το σχήμα των κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την δράση των κατηγορούμενων προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι είχαν διαπράξει, από το Δεκέμβριο του 2018 έως και τον περασμένο Νοέμβριο, 21 περιπτώσεις απατών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τεσσάρων ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.
.makeleio.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *