Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου είναι όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία κατά την οποία οι αγρότες θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος ανέφερε επίσης πως αν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα οι πληρωμές θα μετατεθούν για τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. Διαβάστε αναλυτικά τις ειδήσεις για ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, αναµένεται να πιστωθούν στους λογαριασµούς των δικαιούχων η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αµέσως µετά, όπως έγινε και πέρυσι, δροµολογείται αρµοδίως η πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2018.
Μέχρι το τέλος του έτους, στόχος του Οργανισµού Πληρωµών είναι να έχουν κλείσει και όλες οι εκκρεµότητες από τα προηγούµενα έτη.
Μάλιστα, αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης µε την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του, λέγοντας ότι «µέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκόπηση ανειληµµένων υποχρεώσεων των ετών 2013-2015, αλλά και των αντίστοιχων για παλιά προγράµµατα όπως Βιολογικά και ∆ασώσεις».
Πληρωμές ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ, πρόκειται να καταβληθούν έως το τέλος του 2018 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους παραγωγούς των αγροτικών επιδοτήσεων και των άμεσων ενισχύσεων σταδιακά από τις 16 Οκτωβρίου και έως το τέλος του 2018.
Πρόκειται για την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2018. Η πληρωμή προβλεπόταν για τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα 16 µε 19 Οκτωβρίου.
ΕΡΤ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *