Την Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.3 εκατ. ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου 2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Αποζημιώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις ύψους 35,4 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αύριο, Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Σημειώνω, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου 2021».

Στις 31 Μαρτίου 10,8 εκατ. σε Λαρισαίους αγρότες για ζημιές του 2020

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ σε 2.721 παραγωγούς του νομού Λάρισας, για ζημιές του 2020.

Το παραπάνω προκύπτει από σχετική ενημέρωση της βουλευτού Λάρισας, Στέλλας Μπίζιου, η οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο το σύνολο των ζημιών του 2020 θα εξοφληθεί το αργότερο εντός του Μαΐου 2021.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, η κα Μπίζιου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της, έθεσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο νομό Λάρισας μετά τον πρόσφατο παγετό που έπληξε κατά κύριο λόγο τους δήμους Τεμπών και Ελασσόνας.

Σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ επισημαίνει πως «η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στον ΕΛΓΑ είναι εξαιρετική και τα αποτελέσματα της φαίνονται καθημερινά στους παραγωγούς».
Agronews

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *