Ένα ακόμη σχολείο χάνεται και τυπικά (βρισκόταν σε αναστολή τα τρία τελευταία χρόνια) στον Δήμο Αμφιλοχίας καθώς δεν υπάρχουν παιδιά για να λειτουργήσει. Ο λόγος για το Νηπιαγωγείο Σπάρτου που συγχωνεύεται πλέον με το Νηπιαγωγείο Αμφιλοχίας.

Τ​α τελευταία τρία χρόνια δεν υπήρχαν παιδιά στο Νηπιαγωγείο Σπάρτου και έτσι είχε τεθεί σε αναστολή, με την απόφαση για κατάργηση ή συγχώνευσή του να είναι ουσιαστικά θέμα χρόνου. Τελικά, τρία χρόνια αργότερα, με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο Σπάρτου είναι ένα από τα τρία που συγχωνεύονται στην Αιτωλοακαρνανία.

Τα άλλα δύο νηπιαγωγεία που συγχωνεύονται είναι στον Δήμο Αγρινίου και βρισκόντουσαν ακριβώς στην ίδια μοίρα με αυτό του Σπάρτου (είχαν τεθεί και αυτά σε αναστολή λειτουργίας τα τρία τελευταία χρόνια). Πρόκειται για το Νηπιαγωγείο Καλλιθέας που συγχωνεύεται με το Νηπιαγωγείο Παραβόλας και το Νηπιαγωγείο Μεσάριστας που συγχωνεύεται με το Νηπιαγωγείο Αγίου Ανδρέα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, αν και ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση, δεν αποκλείεται να υπάρξει και συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Σπάρτου με το Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας καθώς λειτουργεί με μόλις τέσσερις μαθητές ενώ βάσει νόμου για να δικαιολογηθεί η λειτουργία ενός μονοθέσιου σχολείου απαιτούνται τουλάχιστον επτά μαθητές.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, συνολικά σε όλη τη χώρα καταργούνται 26 Σχολικές Μονάδες, συγχωνεύονται 33 Σχολικές Μονάδες και υποβιβάζονται 53 Σχολικές Μονάδες.πηγή: sinidisi.gr

Από xiromeropress