Για την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξετάσει πολλούς επιμέρους τομείς μέχρι να αποφασίσει, όπως είναι η τιμή, η κατανάλωση, η απόδοση του κινητήρα, οι χώροι, ο εξοπλισμός κ.α. Από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες είναι το κόστος αγοράς, αφού απαιτούνται αρκετές χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση ενός μοντέλου με τις «ζελατίνες» και η όποια διαφορά σε τιμή είναι καθοριστική.

Το πιο φθηνό καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται στην Ελλάδα, είναι το Toyota Aygo, με τιμή που ξεκινά από μόλις 9.590 ευρώ (με το όφελος των 640 ευρώ). Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση x-Cool με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακους, air condition, ρυθμιζόμενο τιμόνι σε ύψος, ηχοσύστημα με ραδιόφωνο και 2 ηχεία, θύρες USB και AUX και ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού.


Η αμέσως επόμενη έκδοση x-City στα 10.010 ευρώ είναι επίσης προσιτή και επιπλέον περιλαμβάνει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός. Το X-Play ανεβαίνει στα 11.350 ευρώ και διαθέτει ακόμη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και διάφορα ακόμη στοιχεία, ενώ υπάρχουν και πιο πλούσιες εκδόσεις που φτάνουν μέχρι τις 13.990 ευρώ.

Για την κίνηση του Toyota Aygo υπάρχει ο σπιρτόζικος και οικονομικός κινητήρας 1.0 λτ. VVT-i των 72 ίππων και 93 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται και με 5τάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο. Με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο, το μίνι Toyota επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 93 γρ./χλμ.
autogreeknews.gr

Από xiromeropress