idomenia
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπεσού και ο Σύλλογος των Εμπεσιωτών στην Αθήνα ¨Ο Άγιος Θωμάς¨ σας προσκαλούν στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2016” (33η συνεχή χρονιά) που θα πραγματοποιηθούν την χρονική περίοδο, από Σάββατο 6 έως την Τετάρτη 10 Αυγούστου.
Σε μια περίοδο, στην οποία έχουν καταρρεύσει τα πάντα και μέσα στην άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και όλοι μας, οι Σύλλογοί μας εξακολουθούν να υπηρετούν ανιδιοτελώς και με μεράκι τις Πολιτιστικές μας αξίες, οι οποίες αναδεικνύουν τον τόπο μας.
Υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, μένοντας πιστοί στο ρόλο των Συλλόγων μας, πιστοί στην κοινή προσπάθεια με σκοπό τη δημιουργία ενεργών πολιτών. Πιστοί στις αρχές μας, στους σκοπούς, στους στόχους, στην παράδοση.
Σας περιμένουμε όλους, συγχωριανούς, συνδημότες και φίλους, να ανταμωθούμε, να ψυχαγωγηθούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!
Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μας
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σάββατο 6 Αυγούστου Παράσταση με κλόουν 9:00μ.μ. ο Τοτό και η παρέα του,
– Από τις 7:00μ.μ. θα υπάρχει μεγάλος φουσκωτός πύργος, όπου οι μικροί μας φίλοι, θα μπορούν να κάνουν τις πιο τρελές βουτιές της ζωής τους.
– και για τους μικρούς μας φίλους της τέχνης, εργαστήρι ζωγραφικής και ανακύκλωσης (7:00 μ.μ.)
Είσοδος 2 €
Κυριακή 7 Αυγούστου:
«Με τη λύρα του Απόλλωνα …ως τον ήλιο του Ελύτη»
Αφηγηματική παράσταση με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γ. Ψειμάδα
Μουσικές από αρχαία λύρα, και άλλα μουσικά όργανα πλέκονται με ποιήματα του Ελύτη που έγιναν τραγούδια, λαϊκά παραμύθια, ιστορίες και αρχαίους μύθους και μας ταξιδεύουν σε μακρινές θάλασσες, μυστήρια μονοπάτια και φωτεινά ακρογιάλια. Σύλληψη και απόδοση της αφηγήτριας Νίκης Κάπαρη και του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.
Έναρξη 8:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Είσοδος: ελεύθερη.
Δευτέρα 8 Αυγούστου:
Εμπεσός – Λουτρά Χαλκιοπούλων – Εμπεσός [23 χιλ.] Εκκίνηση και τερματισμός: Προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου Εμπεσού Ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων: 5:00μ.μ. έως 5:30μ.μ. Εκκίνηση 5:45 μ.μ. (ακριβώς) ———————————————————————————-
Τρίτη 9 Αυγούστου: Συναυλία με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής “Smyrna” Ένα μουσικό ταξίδι από τη Σμύρνη ως την Ήπειρο και από τη Θράκη ως το Αιγαίο. Έναρξη 10:00 μ.μ.
Η ορχήστρα αποτελείται: Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν – τραγούδι), Κάλη Καμπούρη (κανονάκι – τραγούδι), Ιουλία Καραπατάκη (κιθάρα – τραγούδι), Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί – τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο – κρουστά – τραγούδι), και Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι – τραγούδι).
Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.
Είσοδος 5 €, παιδικό 3 € ———————————————————————————
Τετάρτη 10 Αυγούστου:
Θεατρική παράσταση, “ Ερωφίλη ” του Γ. Χορτάτση, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ».
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, κοστούμια: Όλγα Σχοινά, μουσική: Αν.Παπαγεωργίου, φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς. Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτ. Φιλοσόφου. Παίζουν: Γ.Νικολαίδης, Β.Ασημακόπουλος, Τζ. Οικονόμου, Γ. Τσιώμου κ.ά.
Λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση: Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν “ήλιος φωτερός”, όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.
Χορηγός:Δήμος Αμφιλοχίας / έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος 4 €, παιδικό 2 € ————————————————————————————–
Θα λειτουργούν παράλληλα όλες τις μέρες των εκδηλώσεων:
Έκθεση βιβλίου, το Λαογραφικό Μουσείο και η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΜΠΕΣΟΥ – Ορ. Βάλτου “Χρίστος Παπαδημητρίου”
Διοργάνωση:
-Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπεσού
– Σύλλογος των Εμπεσιωτών στην Αθήνα
e-maistros.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *