μοναχοοο
«Συναγερμός» σήμανε στο Μόναχο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εντός εμπορικού κέντρου στη συνοικία Moosach.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εντούτοις υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 15 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Muencher Abendzeitung κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς, ενώ η γερμανική NTV αναφέρει ότι δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Αναλυτικότερα, οι ένοπλοι λέγεται πως άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, την ώρα που πολλοί επισκέπτες και εργαζόμενοι βρίσκονταν στο κτίριο.
Αρχικά, πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για έναν δράστη, ωστόσο η γερμανική αστυνομία εκφράζει φόβους για τρεις ενόπλους τονίζοντας πως «έχουν διαφύγει».
Την ίδια ώρα, λέγεται πως υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε καταστήματα του εμπορικού με τη γερμανική αστυνομία να καλεί όσους βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου να βρουν καταφύγιο.
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το εμπορικό.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο.
Όλα αυτά, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν τζιχαντιστής μαχαίρωσε τέσσερις επιβάτες σε τρένο στη Γερμανία.
Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.
Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως «ο ένοπλος έτρεξε προς το μετρό και η αστυνομία τον αναζητά. Δεν έχω περιγραφή του ενόπλου. Δεν ξέρω πόσοι νεκροί υπάρχουν. Κάποιοι λένε ότι είναι περίπου 15».
Εντούτοις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες.
Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα».
Εξαιτίας της επίθεσης το μετρό και το τραμ έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, ενώ κλειστός παραμένει και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου Hauptbahnhof, και οι τοπικές αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους αποφεύγοντας να βγαίνουν στο δρόμο.
Την ίδια ώρα, λέγεται πως ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε καφετέρια του εμπορικού, στη συνέχεια έφυγε από το σημείο και έπειτα έτρεξε σε κοντινό σταθμό του μετρό πυροβολώντας πολίτες και εκεί.
Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο δίκτυο BR24 μετέφερε την ίδια εκδοχή, λέγοντας πως ο ένοπλος πυροβόλησε σε καφετέρια και αμέσως μετά έτρεξε προς παρακείμενο σταθμό του μετρό.
Η γερμανική αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της επίθεσης, ενώ σε ανάρτηση στο Twitter επισημαίνει πως δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται οι δράστες.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό με ένοπλο στη συνοικία Stachus του Μονάχου κοντά στο σταθμό του τρένου, εντούτοις λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως επρόκειτο για λάθος «συναγερμό». Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τρίτο περιστατικό, αυτή τη φορά στην περιοχή Isartor κοντά στo σταθμό του μετρό της Marienplatz.

πηγη protothema.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *