%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf
Δίχτυ προστασίας για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς και άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους μέχρι το 2018 παρέχει ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.
Τα παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτού Βοιωτίας της Ν.Δ. και πρώην υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Μπασιάκου.
Ο μηχανισμός, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο υπουργός, αποκλείει τους strategic defaulters (στρατηγικούς παραβάτες) αλλά επικεντρώνεται στη διάσωση των, κατά τ΄ άλλα, υγιών επιχειρήσεων. Εξήγησε πως δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση κόκκινων δανείων μέχρι το 2018, όχι μόνο στέγης ή επισκευαστικών αλλά και καταναλωτικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών. Σ’ αυτόν το μηχανισμό, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως είπε, η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον συνεργάσιμο δανειολήπτη και στον εγγυητή εντός δώδεκα μηνών από την επερχόμενη πώληση του δανείου του.
Στο δίχτυ προστασίας πρόκειται , όπως σημείωσε, να μπουν 2 στους 3 δανειολήπτες και η προστασία αφορά όσους διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000-280.000 ευρώ κι έχουν εισόδημα 13.906-40.801 ευρώ.
ΠΑΣΕΓΕΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *