Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με μοναδικά θέματα την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με προεδρεύων τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας με τους περισσότερους σταυρούς κ. Ελευθέριο Μάντζαρη….
Η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με χθεσινό δελτίο τύπου, δήλωσε ότι οι δύο σύμβουλοι της παράταξης δεν συμμετέχουν στην διαδικασία, δείχνοντας συνέπεια στη στάση της, που είναι ίδια με αυτή του Σεπτεμβρίου του 2019.
Από την διαδικασία εκλογής είχαμε:
Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκλέχτηκαν: Πρόεδρος κα Χριστίνα Τάπρατζη (παράταξη πλειοψηφίας), Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Κακούρης (μείζον αντιπολίτευση) και Γραμματέας κ. Γιάννης Ζορμπάς (ελάσσων αντιπολίτευση).
Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.).
Η πλειοψηφία όρισε τον Πρόεδρο της Ο.Ε. Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τους δύο Αντιδημάρχους κ. Σωτήρη Γερόλυμο και κ. Σωτήρη Μακρή. Για τις άλλες δύο θέσεις που δικαιούται, πρότεινε για τακτικά μέλη τους κ. Λευτέρη Μάντζαρη και κ. Βασίλειο Πολύζο και για αναπληρωματικά τους κ. Κώστα Μπαμπούρη και κ. Παναγιώτη Παλιογιάννη, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Η μείζονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη και για αναπληρωματικό τον κ. Ηλία Κακούρη, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Στέλιο Παπαναστάση και για αναπληρωματικό τον κ. Ιωάννη Ζορμπά, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.).
Η πλειοψηφία όρισε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ζ. Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και τους δύο Αντιδημάρχους κ. Σωτήρη Γερόλυμο και κ. Σωτήρη Μακρή. Για τις άλλες δύο θέσεις που δικαιούται, πρότεινε για τακτικά μέλη τους κ. Κώστα Μπαμπούρη και κ. Πάνο Παληογιάννη και για αναπληρωματικά τους κ. Αποστόλη Ντίνο και κ. Λευτέρη Μάντζαρη, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Η μείζονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Ρετούλη Θωμά και για αναπληρωματικό τον κ. Κακούρη Ηλία, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Χρήστο Κολοβό και για αναπληρωματικό τον κ. Ιωάννη Ζορμπά, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με το φλουρί να τυχαίνει στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας κ. Παναγιώτη Παληογιάννη.
Δείτε όλο το βίντεο της ειδικής συνεδρίασης:

Από xiromeropress