Μέσα σε χαρμόσυνη και πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν στα Σκλάβαινα Βονίτσης Ακαρνανίας οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πρώτο επίσημο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος, του νεοφανούς και θαυματουργού, και των έξι συμμαρτυρησάντων του.
Η φετινή πανήγυρη είναι η πρώτη μετά την αγιοκατάταξη και την αναγραφή των ονομάτων των Αγίων στις Αγιολογικές Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016 από το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Άρτης κ. Καλλίνικος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένοι του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.





















Κατά την ακολουθία του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην Πίστη των αγίων προς τον Θεό και την έκφραση αυτής της πίστεως με την αγάπη τους, «μέσα από την οποία δεν ζουν οι ίδιοι, όπως μας λέει ο Απόστ. Παύλος, αλλά ζει και κινείται ο Ιησούς Χριστός».
ΠΗΓΗ .romfea.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *