νοε1

To πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που θα θυμίζει την Κιβωτό του Νώε, προστατεύοντας τους επισκέπτες από φυσικές καταστροφές παγκόσμιας κλίμακας όπως σεισμούς, τσουνάμι και σφοδρές πλημμύρες, αναμένεται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια.

Ο επικεφαλής του πρότζεκτ, αρχιτέκτονας Alexander Remizov, αποκαλεί το πεντάστερο ξενοδοχείο “Κιβωτό” και το σχεδίασε έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε καταστροφικά φαινόμενα στον πλανήτη αλλά και να μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα, προσεγγίζοντας ουσιαστικά στην ουσία το βιβλικό εγχείρημα του Νώε.

Το χαρακτηρίζει ως ένα ανεξάρτητο βιοκλιματικό κτίριο. Η ιδέα για το ντιζάιν προήλθε, σε μεγάλο μέρος της, από τη συμμετοχή του Remizov στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) με τίτλο “Αρχιτεκτονική για Ανακούφιση των Καταστροφών”.

νοε2 νοε1

Το κτίριο μπορεί να παραμένει στην ξηρά αλλά και στο νερό αναλόγως με τις ανάγκες κάθε φορά.

Το σχήμα του μοιάζει με κέλυφος με όλες τις λειτουργίες του να υποστηρίζονται ανεξαρτήτως από την εξωτερική υποδομή.

Ο Remizov παρουσίασε το πρότζεκτ σε ομιλία του στο TED. Η ιδέα για τη δομή του ξενοδοχείου προήλθε από ένα δημοφιλές παιδικό παιχνίδι. Οι μεταλλικές εγκαταστάσεις του διπλασιάζονται ως φωτοβολταϊκοί συλλέκτες ηλιακής ενέργειας και στη συνέχεια παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργειας για τις λειτουργίες ολόκληρης της μονάδας. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει πολλές άλλες καινοτόμες τεχνολογίες.

Στο εσωτερικό υπάρχει ακόμη και θερμοκήπιο το οποίο θα δημιουργεί φρέσκο αέρα και που θα αποτελεί το σύνδεσμο των ενοίκων με το φυσικό περιβάλλον.

Στην καρδιά του σχεδιασμού του ξενοδοχείου βρίσκεται η φιλική κατασκευή στο περιβάλλον. Ο Remizov πιστεύει οτι επίκειται άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη, κατά την οποία θα λιώσουν οι πάγοι στους Πόλους προκαλώντας την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Η “Κιβωτός” έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιεί μηδενική ενέργεια από άλλες πηγές και παράγει μηδενικά απόβλητα.

Ο Remizov πιστεύει ότι οι πόλεις μετατρέπονται σε κλειστά συστήματα και έτσι η Κιβωτός φτιάχτηκε για να είναι αυτόνομη.

πηγη http://www.tornosnews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *