Μόνο ένα κάθισμα που εικάζεται ότι ανήκει σε αυτό έχει εντοπιστεί – Τι δήλωσε ψαράς που το είδε να πέφτει – Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες
Μόνο το κάθισμα του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μεσολογγίου έχουν εντοπίσει οι έρευνες που διεξάγονται από την ώρα εκείνη.
Διασώστες, δύτες, βατραχάνθρωποι αλλά και αλιευτικά σκάφη που συμμετείχαν στην γιγαντιαία επιχείρηση σταμάτησαν τις έρευνες την νύχτα, όμως ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.
Στο πιλοτήριο του διθέσιου αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, καθόταν ο μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας Π.Κ. ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, ενώ η αγωνία για την τύχη του κορυφώνεται.

Ένας ψαράς φαίνεται ότι ειδοποίησε τις αρχές για την πτώση του αεροσκάφους, καθώς όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, είδε το διθέσιο να πέφτει. Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, κάτοικος Κρυονερίου, είδε το μονοκινητήριο αεροσκάφος να πέφτει στον Πατραϊκό κόλπο και ενημέρωσε το λιμεναρχείο. «Έκατσε πέντε δευτερόλεπτα στον αφρό και μετά εξαφανίστηκε», είπε χαρακτηριστικά.
Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν στις 12:29. Από εκείνη τη στιγμή αγνοείται, ενώ ο συναγερμός στις ειδικές δυνάμεις σήμανε στις 13:20, όταν ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του. Στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.
Από την Πάτρα ξεκίνησαν πλωτά του λιμενικού προκειμένου να κάνουν έρευνα στην περιοχή.

Από τον πρώτο συναγερμό κινητοποιήθηκε άμεσα η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και μετέβη στο σημείο, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες και συμβουλές στον διοικητή σκηνής και στη συνέχεια οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωπο να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένες έρευνες στο σημείο για τη συλλογή πειστηρίων και τον εντοπισμό του ατόμου.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *