Όταν κάποιος σου εύχεται να πάθει κάποιο κακό, φανερά ή από μέσα του, μπορείς να το πεις και “κατάρα”. Μπορεί να μοιάζει με το τρόπο που αποδίδονται στις ταινίες, με μαγικά φίλτρα και άλλα τέτοια, αλλά πολλοί παραδέχονται ότι “πιάνουν”, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το κάνουν, έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν – πόσο μάλλον αν το κάνουν συνειδητά!-d-

Αρκετοί θεωρούν ότι τα περί γρουσουζιάς, γλωσσοφαγιάς, φθόνου ή κατάρας είναι προκαταλήψεις και δεν ευθύνεται κανείς για ό,τι παθαίνει κάποιος ή κάποια. Άλλοι, πάλι, όπως πιστεύουν στις ευχές, πιστεύουν και στις κατάρες. Καλώς ή κακώς, όλοι μας είμαστε δέκτες και πομποί θετικής ή αρνητικής ενέργειας και τα vibes που εκπέμπονται μπορούν όντως να επηρεάσουν τη διάθεση ή την ψυχολογιά τη δική μας ή των άλλων.

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε άσχημα για κάποιον/α ή αισθανόμαστε ζήλια, ουσιαστικά στέλνουμε αρνητικά vibes, τα οποία δεν επηρεάζουν μόνο το συγκεκριμένο άτομο, αλλά και το περιβάλλον, όπως επίσης και τα δικά σας επίπεδα ενέργειας.

Το να καταριόμαστε, λοιπόν, έχει συνέπειες ακόμα και πάνω μας, άλλωστε, ας μην ξεχνάμε και την παροιμία που λέει ότι «η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της».

Από την άλλη, αν κάποιος/α σε γλωσσοτρώει ή σε καταριέται, αυτή η αρνητική ενέργεια μπορεί να σε διαπεράσει μόνο αν είσαι σε μια χαμηλότερη κατάσταση συνειδητότητας.

Όταν βρίσκεσαι ψηλότερα σε συνείδηση και διατηρείς τον θετικό τρόπο σκέψης, καμία κατάρα ή κακή ενέργεια δεν μπορεί να σε βλάψει.

Αν, πάλι, φοβάσαι, είναι πολύ πιθανό να αυθυποβάλλεσαι και τα περισσότερα από αυτά που σου συμβαίνουν να τα αποδίδεις στα κακά vibes που σου στέλνουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από ανθρώπους που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια: άτομα κακοδιάθετα, μέσα στον εκνευρισμό ή την επιθετικότητα, στην ουρά της τράπεζας, του σουπερμάρκετ ή που οδηγούν, τα οποία όμως δεν μπορούν να μας επηρεάσουν, παρά μόνο αν εμείς είμαστε σε ευαίσθητη κατάσταση ή αν έχουμε πεσμένη διάθεση. Τίποτα δε σε αγγίζει, αν εσύ βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι, είσαι ευδιάθετος/η ή χαρούμενος/η, άρα υπάρχει ισχυρή αλληλεπίδραση των ανθρώπων.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι το να εστιάσεις στη θετική πλευρά, στην ευγνωμοσύνη, τη δημιουργικότητα, στις καλές στιγμές της ζωής σου και στα πρόσωπα που σε περιβάλλουν, τα οποία σε νοιάζονται και σε αγαπούν. Αν υποψιάζεσαι ότι κάποιος/α σε καταριέται, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, όπως τα αναφέρει το astrology.gr και δε θα μπορέσει να σε βλάψει:

1) Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου ένα όμορφο λευκό φως να σε καλύπτει, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

2) Φαντάσου όλα τα κακά vibes και τις κατάρες που σου στέλνονται σαν ένα σύννεφο μαύρου καπνού με τη μορφή του συγκεκριμένου προσώπου.

3) Τώρα προσπάθησε να φανταστείς ότι εσύ που έχεις το λευκό φως αγκαλιάζεις το μαύρο σύννεφο που βρίσκεται μπροστά σου. Έτσι θα το «καθαρίσεις» και θα το διαλύσεις.

4) Επανάλαβε 10 φορές τις ακόλουθες φράσεις «Λυπάμαι. Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ με. Εγώ σε συγχωρώ για όλα».

5) Τώρα φαντάσου τον εαυτό σου να απομακρύνεται, καθαρό και φωτεινό, με το λευκό φως να σε λούζει. Επανάλαβε 3 φορές: «Είμαι ασφαλής και προστατευμένος/η. Η Θεία Χάρη είναι πάντα μαζί μου».

Αυτό θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις κάθε αρνητική ενέργεια και μην ξεχνάς ότι κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, αν εσύ δεν το αφήσεις! astrology.gr

Από xiromeropress