Η αντοχή τριών μοντέλων στη λειτουργία με maximum στροφές χωρίς λάδι και ψυκτικά υγρά

Οι αλλαγές λαδιού αποτελούν σημαντικό μέρος της τακτικής συντήρησης, των αυτοκινήτων μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, για πόσο χρόνο το αυτοκίνητό σας μπορεί να δουλέψει χωρίς λάδι; Φυσικά μην τολμήσετε να δοκιμάσετε και εσείς κάτι τέτοιο γιατί είναι επικίνδυνο. Το video «ανέβηκε» από το site «CarWow» και μας δείχνει πόσο αντέχουν τρία παλαιά αυτοκίνητα. Πρόκειται για παλαιότερα μοντέλα: Ford Focus, Honda Civic και Peugeot 206. Τα αυτοκίνητα προορίζονταν για scrap (απόσυρση/ καταστροφή). Ναι το σκεφτήκαμε και εμείς πως τα συναντάμε ακόμη σε αγγελίες προς πώληση σε διάφορες μάντρες, αλλά αυτό είναι ένα άλλο άρθρο, σύμφωνα με το newsauto.gr

Για τα γυρίσματα του κλιπ και στο πλαίσιο της δοκιμής, τα αυτοκίνητα αποστραγγίστηκαν από όλο το λάδι και το ψυκτικό υγρό τους. Στη συνέχεια μπήκαν σε λειτουργία, ενώ με μία πέτρα κρατούσε το γκάζι πατημένο ως τον κόφτη.Πρώτο θύμα ήταν το Ford Focus, που παραδόθηκε μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε το Peugeot, που έβγαλε καπνό από τον κινητήρα (λίγο μετά το Focus) και άντεξε 47 δευτερόλεπτα πριν συμβεί το αναπόφευκτο. Μετά τον… θάνατο των δύο το ερώτημα ήταν ένα: Πόσο καιρό θα άντεχε το Civic; Το μοντέλο συνέχισε για πάνω από ένα λεπτό, αλλά σύντομα εμφανίστηκαν προβλήματα. Ο κινητήρας άρχισε να καπνίζει και στη συνέχεια έπεσε σε safe mode (στις περίπου 4.000 σ.α.λ.)

Παρ ‘όλα αυτά, το αυτοκίνητο ήταν ακόμα ζωντανό και κατάφερε να κάνει αρκετούς γύρους γύρω από το συνεργείο κινηματογράφησης. Η κατάσταση του κινητήρα συνέχισε να επιδεινώνεται, αλλά άντεξε 6 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Οι συντελεστές του «CarWow» δεν σταμάτησαν εκεί. Ως αστείο, έβαλαν τον Mentos και Coke στον κινητήρα. Παρ ‘όλα αυτά, το μοτέρ πήρε ξανά μπροστά και δούλεψε για λίγο πριν τελικά παραδώσει το πνεύμα.

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *