Για έναν πρόχειρο Μεγάλο Περίπατο που «βγήκε και δεν βγήκε», έκανε λόγο ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος και παραδέχτηκε ότι όσα είδαμε έως τώρα ήταν ένα… πιλοτικό σχέδιο: «Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση» αποκάλυψε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι, ο κ. Μπακογιάννης τη στιγμή που η χώρα παραληρεί υποστελεχωμένη μέσα στην κρίση του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι θα ακολουθήσει ξήλωμα της Πανεπιστημίου και όσων έχουν τοποθετηθεί εκεί όλο αυτό το διάστημα, παραδεχόμενος ότι μαζί ξηλώνονται και τα 2.000.0000 ευρώ που έχουν δαπανηθεί έως τώρα.

Δύο εκατομμύρια ευρώ μόνο για… προσομοίωση

Σε 2.000.0000 ευρώ ανήλθε το συνολικό κόστος για την προσομοίωση του Μεγάλου Περιπάτου μέσα από δύο συμβάσεις, η μία για τα  χρώματα και την δοκιμαστική ανάπλαση του δρόμου και άλλη μια για τον εξοπλισμό, τις περίφημες ζαρντινιέρες δηλαδή και τα παγκάκια.

Η πρώτη σύμβαση με κόστος 849.514,70 ευρώ

Στην πρώτη σύμβαση με ανάδοχο την “MAYCON Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία, το κόστος ανήλθε στα 849.514,70 ευρώ. Η σύμβαση μεταξύ άλλων, περιλάμβανε τα χρώματα για τον ποδηλατόδρομο και  τον πεζόδρομο, τα οποία αλλοιώθηκαν από τις πρώτες ημέρες.

Η δεύτερη σύμβαση 1.020.559,70 ευρώ

Στη δεύτερη σύμβαση, το κόστος ανήλθε στο 1.020.559,70 ευρώ με ανάδοχο την “Urban «Innovation Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», στην οποία και συμπεριλαβάνονται οι ζαρντινιέρες με κόστος 4.605 ως 506.55 ευρώ και παγκάκια με ζαρντινιέρες που κόστισαν 5.249,70 ευρώ το καθένα.pentapostagma.gr/

Από xiromeropress